PÖH Alımı Yapılacak Mı? Bakan Soylu'dan Açıklama Bekleniyor (Kimler PÖH Olabilir?)

Binlerce genç aday tarafından Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde Polis Akademisi Başkanlığı tarafından PÖH alımı bekleniyor. 

Adaylar Polis Özel Harekat alımlarının yapılması hakkında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’dan bir açıklama bekliyor. 

KADIN PÖH ALIMI YAPILACAK

Bundan önce İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı açıklamalarında PÖH alımları için bundan önceki 10 bin kişilik alıma 285 bin kişinin başvuru yaptığını belirtmişti. 

Ayrıca Bakan Soylu PÖH alımları için gençlerin çok talepleri bulunduğunu vurgulayarak kadın adaylar için de bir müjde verdi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu söz konusu açıklamasında kadın PÖH alımlarının da yapılacağını ifade etmişti.

ALIMLARIN YAPILIP YAPILMAMASI HAKKINDA AÇIKLAMA BEKLENİYOR

Bakan Soylu açıklamalarında 31 Aralık ibaresinin 1 Ocak olarak düzeltildiğini de ifade etmişti. Bakan Soylu’nun bu açıklamalarının ardından adaylar PÖH alımları hakkında taleplerini iletmeye başladılar. Adaylar İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun PÖH alımları hakkında bir açıkla yapmasını talep ediyorlar.

Konu ile ilgili olarak PÖH alımlarının ne zaman yapılacağı hakkında kesin bir tarihin belirtilmesi talep ediliyor. 

PÖH NASIL OLUNUR? 

Peki Polis Özel Harekat nasıl olunur? Konu hakkında detaylar şöyle:

PÖH olabilmek için Polis Meslek Yüksekokulu yani PMYO’na katılmak gerekmektedir. Lise ve dengi bir okuldan mezun olan bunun yanında gerekli başvuru şartlarını sağlayan adaylar alım olduğu sürece PMYO bünyesinde girebilmektedirler.

Daha sonra eğitim sona erdiğinde branş seçilebilir. Bu kapsamda PÖH olabilmek için iki ayrı yöntem bulunmaktadır. PMYO öğrencisi iken seçiminizi özel harekat polisi olmak istiyorum şeklinde yapabilir ya da kadrodayken ve başka bir birimde görev yapmakta iken gerekli şartları sağlamanız durumunda müracaatınızı polis özel harekat olmak istiyorum şeklinde belirtmeniz durumlarında özel harekatçı olabilirsiniz.

PÖH MAAŞLARI

2018 yılı itibari ile PÖH maaşları 4 bin TL ile 6 bin TL arasında değişmektedir. Büyük şehirlerde ve batı bölgesinde görev yapan PÖH’ler yaklaşık olarak 4 bin TL ile 5 bin TL arasında maaş alıyorlar. 

PÖH alımları hakkında bir açıklama geldiğinde veya bir ilan yayımlandığında anlık bildirim almak için uygulamamızı indirin:

Exit mobile version