Öğretmen

60 Puanı Geçen Öğretmen Adaylarının Asaleten Atamaları Yapılacak

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Muhterem Kurt, ilk kez ataması yapılan öğretmenlerin sözlü sınav uygulamaları hakkında konuştu. Bu yıl ilk kez atanan 14 bin öğretmene yönelik yazılı sınav uygulamasının başladığını dile getiren Muhterem Kurt, söz konusu sınavın 19 Mart 2016 tarihinde 81 ilde gerçekleştiğini dile getirdi.

Sözlü sınavlarında 21 Mart 2016 tarihinde başladığını belirten Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Muhterem Kurt söz konusu sınav uygulaması hakkında “Aday öğretmenlerimizin illerde kurulan 99 komisyonda sözlü sınavları devam ediyor. Sadece Şırnak´ta, devam eden terör operasyonları nedeniyle sözlü sınav yapılmıyor. Buradaki öğretmenlerimizi Cizre´de sözlü sınava alıyoruz” şeklinde konuştu.
Öğretmen sayısının 3 katı kadar üretilen sözlü sınav soruları Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanıyor. Mülakat komisyonlarında öğretmenlere her öğretmen için ayrı bir kutu açılıyor ve aday öğretmenlerin her birine farklı sorular soruluyor.

Sözlü sınav aşamasında sözlü sınav komisyonlarında aday öğretmenlere 4 bölümden oluşan bir değerlendirme formu hazırlanıyor bu forum hakkında Müsteşar Yardımcısı Muhterem Kurt “Bu forma göre öğretmenlere puan veriliyor. Öğretmen adaylarımız, çektikleri zarftan iki soruya yanıt veriyor. Bu sorulardan biri, adaylarımızın temsil kabiliyetini, bilgi düzeyini aktarma seviyesini, diğer soru ise teknolojik ve bilimsel gelişmeleri takip özelliğini ölçüyor” dedi.

Yazılı ve sözlü sınav ortalaması 60 puanı geçen adayların atamaları yapılıyor. Bu puanları alamayan öğretmenler 1 yıl daha aday öğretmen olarak kalacak ve bir sonraki sene aynı şekilde sözlü ve yazılı sınav aşamalarına girecek.

Kamupersoneli.net