Kpss

7 Ekim 2018 KPSS Ortaöğretim Sınavı Soruları ve Cevaplarının Açıklanması Bekleniyor

Bilindiği gibi Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yaklaşık olarak 3 milyon adayın katılımı ile lise düzeyi KPSS 7 Ekim 2018 tarihinde gerçekleştirildi. 

Gerçekleştirilen sınav Türkiye geneli 81 ilin sınav merkezlerinde uygulandı. 

Sınavda adaylara Genel Kültür’den 60 ve Genel Yetenek’ten de 60 olmak üzere 120 soru soruldu. Soruların yanıtlanması için Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından adaylara 130 dakika süre verildi. 

Bu bağlamda saat 10.15’te başlayan sınav saat 12.25’te sona erdi. ÖSYM tarafından defalarca saat uyarısı yapılmasına rağmen sınav salonuna saat 10.00’dan sonra girmeye çalışan adaylar sınava alınmadı. 

SORU VE CEVAPLARIN AÇIKLANMASI BEKLENİYOR

Lise mezunu adayların KPSS serüveni sonra erdi. Adaylar sınav sorularının ve cevaplarının ne zaman açıklanacağını araştırmaya başladılar. 

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezinin sonuç açıklama sistemi üzerinden KPSS sonuçları 8 Kasım 2018  tarihinde açıklanacak. Ancak yetkililer tarafından soruların ve cevapların ne zaman açıklanacağına ilişkin bir açıklama yapılmadı. Konu ile ilgili olarak soruların ve cevapların bu hafta içinde açıklanması beklenmektedir.