Kara Harp Okulu Öğrenci Alımı İçin Başvurular Devam Ediyor ( Şartlar ve Başvuru Koşulları)

Kara Harp Okulu Başvuruları devam ediyor. Kara Harp Okulu Ankara’da bulunur. 4566 Sayılı Harp Okulları kanunu uyarınca üniversite statüsünde olan Kara Harp Okulları 4 Senelik Eğitim sonucunda Kara Kuvvetleri komutanlığı ile Jandarma Genel Komutanlığı’na Teğmen rütbesinde mezunlar sağlamaktadır. 4 yıllık Üniversite statüsünde olan Kara Harp Okulu’nda Mühendislik, İşletme, Kamu Yönetimi, Sosyoloji ve Uluslararası İlişkiler lisans programlarında ülke içi ve uluslararası denkliği olan eğitimler verilmektedir. Eğitim süresi boyunca öğrenciler akademik , askeri, beden eğitimi ve spor alanında çeşitli yetenekler kazanır.

Kara Harp Okulu Başvuru Şartları Nelerdir?

Kara Harp Okuluna Aşağıdaki Başvuru koşullarını sağlayan erkek ve bayan adaylar başvuruda bulunabilir . Başvuru Koşullarını yazının en altında bulunan Hara Harp Okulu Başvuru Kılavuzundan edinebilirsiniz.

Kara Harp Okulu Başvurusu için YGS ve LYS’ye Girme Zorunluluğu bulunuyor mu?

Kara Harp Okuluna başvuruda bulunmak isteyen adayların 2016 yılında yapılan YGS’ye daha sonrasında LYS’ye girmeleri zorunludur. 

Kara Harp Okulu Başvuruları Nereden Yapılıyor?

Kara Harp Okulu Başvuruları www.kkk.tsk.tr veya www.kho.edu.tr internet sitelerinden 23 Mart 2016 13 Mayıs 2016 tarihleri arasında yapılacak.
Başvurusu kabul edilen adaylar arasından seçim aşamasına çağrılanlar , Kara Kuvvetleri Komutanlığı ve Kara Harp Okulu internet sitelerinden ilan edilecek. Seçim aşamalarına çağrılan adaylar için ayrıca bir çağrı mektubu gönderilmeyecek.

Exit mobile version