ÖSYM Sınav Takvimine Göre 2018 Önlisans KPSS Ne Zaman Yapılacak?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) 2018 Önlisans KPSS başvurularını Ağustos ayı sonu ile Eylül ayı başlarında tamamlandı. Bu tarihler arasında çeşitli sebeplerden dolayı başvurularını yapamayan adaylar ise 26 Eylül tarihinde bir günlük geç başvuru hakkından yararlanıp başvurularını yaptılar. 

Bu kapsamda başvurularını tamamlayan adaylar artık sınav sürecini beklemeye başladılar. Kamupersoneli.net olarak bizlerde siz okuyucularımıza 2018 Önlisans KPSS’ye dair bilinmesi gereken tüm ayrıntıları haberimizde derledik. İşte 2018 önlisans KPSS hakkında tüm detaylar,

2018 ÖNLİSANS KPSS NE ZAMAN YAPILACAK?

Devlete bağlı kurumlarda çalışma hayali kuran milyonlarca önlisans mezunu aday, ÖSYM tarafından gerçekleştirilecek olan 2018 Önlisans KPSS’ye girmeye hazırlanıyor. 

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı tarafından yayımlanan sınav takvimine göre, üniversitelerin 2 yıllık bölümlerinden mezun olmuş ve olacak adaylar 2018 Önlisans KPSS’ye Kasım ayı başında katılım gösterecekler. Ancak adayların sınav girmeden önce ÖSYM tarafından sınav giriş belgelerinin açıklanması bekleniyor. ÖSYM Başkanlığı Önlisans KPSS sınav giriş belgeleri hakkında bir açıklamada bulunmadı. Hem lise KPSS hemde diğer sınavlardan önce uygulanan sisteme göre sınavdan iki hafta önce sınav giriş belgeleri ÖSYM’nin internet sayfası üzerinden yayımlanır.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı tarafından açıklanan sınav takviminde önlisans mezunları 4 Kasım tarihinde Kamu Personeli Seçme Sınavına katılım gösterecekler. ÖSYM’nin de bu tarihten kısa bir süre öncesinde 2018 önlisans KPSS sınav giriş belgelerini yayımlaması bekleniyor. Sınav giriş belgelerinin yayımlanması ve önlisans KPSS’nin 4 Kasım tarihinde gerçekleştirilmesinin ardından ÖSYM 26 Kasım tarihinde de sınav sonuçlarını açıklayacak. 

Kamupersoneli.net – ANKARA

Exit mobile version