13 Binden Fazla BÖTE Mezunu Atama Bekliyor

13 Binden Fazla BÖTE Mezunu Atama Bekliyor

Öğretmen atamaları konusunda 2016 yılı içerisinde Şubat ayında 30 bin öğretmen atamasının yapılacağı bildirilmişti. Öğretmen atamaları noktasında, son derece eksik kalındığı bilinen 13 binden fazla BÖTE mezunu atama bekliyor. Seslerinin duyulmasını, okullarda kodlama eğitimi verecek başarılı ve genç bir çok öğretmen adayı varken halen atamaların neden yapılmadığını veya eksik yapıldığını merak ediyorlar.

BÖTE mezunları 2015 yılı itibariyle de aradıklarını bulamadılar. 850 küsür kişilik atamaların yapıldığı dönemde, yine 13 bin BÖTE mezunu bulunuyordu. 2016 yılı içerisinde yapılacak olan atama oranları incelendiğinde, bilişim ve teknoloji çağında olduğumuz şu dönemlerde yapılabilecek atama sayısı 700 ü geçmiyor malesef. Özellikle okullara 4.sınıftan itibaren verilecek olan zorunlu kodlama eğitimi noktasında da büyük ihtiyacın hissedileceği bir çok BÖTE mezunu konusunda da eksiklik var. Bu noktada önceliklerin ve ihtiyaçların saptanması noktasında dikkatli olunması, 13 binden fazla öğretmen adayı BÖTE mezununa imkan tanınması gerekiyor.

Teknoloji, bilim, iletişim ve uzay çağında programlama, kodlama veya bilişim teknolojileri alanında ileriye gitmek isteyen kültür ve milletlerin yaptığı şekilde bu alanlara gerekli önemin ve kadronun sağlanması gerekiyor. Günümüzde bir çok başarılı yazılımcı ve projenin, bu noktada kendini destekleyen öğretmenler ve diğer çevre ile mümkün olabildiğinin de unutulmaması gerekiyor. Konuyla alakalı Bakanlık kapsamında detaylı ve daha geniş kadro imkanıyla beraber 13 binden fazla böte mezunu atama bekliyor.

Kamupersoneli.net

Exit mobile version