Devlet Kurumlarına En Az 60 KPSS Puanıyla 70 Kadrolu Memur Alımı Yapılıyor

Devlet Personel Başkanlığı’nın resmi internet sitesi üzerinden yayımlanan memur alım ilanları arasında, kadrolu memur alım ilanları da yer alıyor. 

Buna göre KPSS- A Grubu memur alım ilanları kategorisinde yer alan ve iki farklı devlet kurumu tarafından yayımlanan alım ilanlarına dair ayrıntıları sizlerle paylaşıyoruz. 

DPB’DE YAYIMLANAN KADROLU MEMUR ALIM İLANLARI

Kadrolu memur alımı için ilan yayımlayan iki kamu kurumu; Diyanet İşleri Başkanlığı ve Kamu Denetçiliği Kurumu. 

İki kurumda yayımladıkları ilanlarda daimi statüde kadrolu memur alımı yapacaklarını ilan ettiler. Yayımlanan ilanlara göre DİB en az 60 KPSS puanıyla 55 Diyanet İşleri Uzman Yardımcısı ile Din İşleri Yüksek Kurulu Uzman Yardımcısı alımı yapacak. 

Kamu Denetçiliği Kurumu’da yayımladığı ilanında 15 Kamu Denetçiliği Uzman Yardımcısı alımı yapacağını duyurdu. İlana göre alımlara başvuru yapmak için istenilen KPSS şartı ise ne az 70 almış olmak. 

KADROLU MEMUR ALIM İLANLARINA BAŞVURU KOŞULLARI

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Kamu Denetçiliği Kurumu tarafından yayımlanan 70 kadrolo memur alım ilanına aşağıda yer alan başvuru koşullarını sağlayan adayların başvuruları geçerli sayılacak. Adayların ayrıca ilan metinlerinde yer alan koşullara da dikkat etmeleri gerekiyor. 

Memur alım ilanlarına başvuru yapacak adayların 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48’inci maddesinin (A) bendinde yer alan genel şartları taşımaları gerekiyor. Bu koşullar Türk vatandaşı olmak, kamu haklarından mahrum olmamak, kurum tarafından belirlenen yaş aralığında olmak, görevini düzenli yapmaya engel teşkil edecek sağlık sorunu bulunmamak, erkek adaylar için askerlikle ilişiği olmamak ve güvenlik soruşturması sonucu olumlu olmak. Bu koşulları dışında kurumlar tarafından alım yapılacak pozisyon için belirlenen Eğitim Şartı, KPSS Şartı, Belge Sertifika Şartı ve Deneyim Şartı şartların sağlanması gerekiyor. 

İLANLARA DAİR DETAYLAR

Adayların ilanlara başvuruda bulunmak için izlemeleri gereken sürece ve ilan metinlerinde yer alan özel şartlara ulaşmak için aşağıda yer alan bağlantılar üzerinden ilan metinlerini görüntülemeleri gerekiyor. İşte kurum tarafından yayımlanan ilan metinleri;

Exit mobile version