2018 Ortaöğretim (Lise) KPSS Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

ÖSYM tarafından Türkiye geneli gerçekleştirilecek olan 2018 Ortaöğretim KPSS’ye milyonlarca aday katılım sağlayacak. 

Sınav için uzun bir çalışma maratonuna katılan adaylar bu çalışmalarının karşılığını almak istiyorlar. Peki sınava girecek adaylar sınav sonuçlarını ne zaman öğrenecekle? İşte ÖSYM’nin sınav takviminde yer alan açıklamalar,

ÖSYM’DEN SON GÜN KPSS UYARISI

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığınca (ÖSYM) 2018 Ortaoöğretim KPSS, 7 Ekim Pazar günü gerçekleştirilecek. Sınava saatler kala adaylar artık sınavı beklemeye başladılar.  ÖSYM tarafından Türkiye genelinde gerçekleştirilecek olan 2018 Ortaöğretim KPSS için ise son bir uyarı mesajı yayımlandı. 

ÖSYM’nin sosyal medya hesabından yapılan bir paylaşım ile yapılan duyuru ile adaylara uyarılarda bulunularak şu açıklamalar yapıldı. ÖSYM adayların saat 10.00’a kadar sınav salonlarına giriş yapabileceklerini bildirirken 10.00’dan sonra sınav binalarına girişe izin verilmeyeceği uyarısında bulundu. Adayların, sınava giriş ve geçerli kimlik belgelerini sınava gelirken yanlarında bulundurmaları gerekecek.

2018 LİSE KPSS SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

7 Ekim günü gerçekleştirilecek sınavın ardından merak edilen bir diğer konu ise 2018 lise KPSS sonuçlarının ne zaman açıklanacağı sorusu. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığınca (ÖSYM) yayımlanan sınav takviminde yer alan bilgilere göre, 2018 lise KPSS sınavın geçmesinden bir ay sonra sonuçları açıklayacağını duyurdu. 

ÖSYM sınav takviminde 2018 lise KPSS sonuç açıklama tarihi 8 Kasım olarak duyuruldu. Adaylar sonuçlarına ÖSYM’nin sınav sonuç açıklama sistemi üzerinden erişim sağlayabilecekler. 

Kamupersoneli.net – ANKARA

Exit mobile version