Emniyet Personeli

2018 Bekçi Alımı Sınavları (Yazılı ve Sözlü Sınavlar, Mülakat, Fiziki Yeterlilik)

Kamupersoneli.net olarak 7 bin bekçi alımı kapsamında gerçekleştirilen süreci paylaşıyoruz.

Bilindiği gibi Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi Başkanlığı tarafından yayımlanan detaylar kapsamında 7 bin bekçi alımı yazılı sınav tarihi açıklanmıştı.

Bizlerde gerçekleştirilecek sınavlarla ilgili olarak detayları derledik.

PEKİ YAZILI SINAVLARI NE ZAMAN YAPILACAK?

7 bin bekçi alımı sürecinde yazılı sınavlarının 21 Ekim 2018 tarihinde saat 10:00’da gerçekleştirileceği ifade edildi.

Bu kapsamda gerçekleştirilecek olan yazılı sınavların ise “İstanbul, İzmir, Ankara, Konya, Çorum, Sivas, Gaziantep, Elazığ, Erzurum, Batman” illerinde bulunan merkezlerde yapılacağı duyuruldu.

Yazılı sınav kapsamında sınavın soruları ve cevapları 22 Ekim 2018 tarihinde açıklanacak daha sonra 7 Kasım 2018 tarihinde ise sonuçlar duyurulacak.

FİZİKİ YETERLİLİK SINAVLARI NASIL GERÇEKLEŞTİRİLECEK?

Yazılı sınava girerek başarı sağlayan adaylar fiziki yeterlilik sınavına tabii tutulacaklar.

Fiziki yeterlilik sınav komisyonu ise aday değerlendirmeleri ve seçmesini adayların mevcut durumlarını gözetleyerek bu esaslara göre gerçekleştirecek.

– Fiziki yeterlilik sınavı; adayın bedeni kabiliyetleri ile fiziki yapıları değerlendirilmek üzere uygulamalı olarak gerçekleştirilir.

– Fiziki yeterlilik sınavında adayların sürelerinin takipleri ve sınav yerlerinde bulunanlar tarafından görülebilecek şekilde sayaçlarla yapılacak.

– Fiziki yeterlilik sınavı hesaplaması yüz tam puan üzerinden yapılır. Sınav sonucunda altmış puan altında almış olan aday başarısız sayılacak ve komisyon tarafından onaylanan başarısızlık durumunda hakkında “Çarşı ve Mahalle Bekçisi Adayı Olamaz” kararı verilecektir.

PEKİ SÖZLÜ SINAV KONULARI NELER?

Fiziki yeterlilik sınavında başarı sağlayan adaylar daha sonra Polis Akademisi Başkanlığı resmi internet adresinden (www.pa.edu.tr) kendilerine duyurulacak yer ve zamanda sözlü sınav komisyonu tarafından sözlü sınava tabi tutulurlar.

Ayrıca adaylar sınavlarda bu konulardan sorumlu olurlar;

– Konu hakkında bilgi düzeyleri.

– Kendisinden talep edilenleri kavraması.

– Özgüvenleri.

– İfade etme yetenekleri.

– Beden dilini kullanma yeteneği.

olarak beş farklı kritere göre ve her bir kriter 20 puan olmakla beraber 100 tam puan üzerinden değerlendirmeye alınacaktır…

Sözlü sınavlarda 100 tam puan üzerinden en az 70 alan adaylar başarılı olarak kabul edilecektir.

Bekçi alımlarıyla alakalı olarak detaylar ve bekçi alım ilanları yayımlandığı anda ilk olarak kamupersoneli.net’te olacaktır. Sizlerde detayları öğrenmek ve anlık gelişmeleri takip etmek için ücretsiz mobil uygulamalarımızı indirebilirsiniz.

Bir Yorum

  1. Sınav falan formalite bence türkiyenin en büyük sorunlarindan torpil varken çoktan alınan kişilerin listesi gitmiştir belkide…

  2. Milletvekilleri araya girer birkactene isim verir belediye başkanları birkaç tane il başkanları öyle geriye bisey kalırsa belki hakkeden verirler tabi kalırsa çoktan alınacak kişilerin isimleri gitmiştir bence

  3. O değilde sanki özel kuvvet alınıyor. Yazılı sinav . Fiziki yeterlilik sınavı . Sözlü sınav vs