Ukrayna Silahlı Kuvvetlerini Türkiye Giydirecek

Ukrayna Hükümetinin yaptığı açıklamaya göre, Türkiye Ukrayna Hükümetine karşılıksız 800 bin dolar değerinde üniforma ve elbise sağlayacak.

Ukrayna hükümeti ve çeşitli devlet yetkilileriyle Türkiye Hükümeti arasında son zamanlarda gelişen ilişkilere bir yenisi daha eklendi. Türkiye’nin sınır ihlali yapan Rus uçağını düşürmesi sonucu Ankara Moskova ilişkileri kopma notkasına gelmişti. Ukrayna ‘nın da Rusya ile ilişkileri “Kırım” olayları yüzünden gergin. İki ülkeninde ortak noktası ve sorunu haline gelen Rusya ülkeleri birbirine yaklaştırdı. Son zamanlarda sık sık diplomatik ziyaretler gerçekleşiyor ortak basın toplantıları düzenleniyor. 

Ukrayna hükümeti ve yetkililer tarafından yapılan açıklamada Türkiye’nin hiç bir karşılık almadan 800 bin amerikan doları değerinde askeri üniforma ve askeri elbise sağlayacağı bildirildi. Sputnik’in haberine göre Türkiye’den yapılacak yardımın içeriği şu şekilde, askeri üniforma, kütüklükler, sefer donanımları, saldırı yelekleri, battaniye, ve uyku tulumuyla birlikte diğer askeri eşyalardan oluşuyor.

Karşılıklı diplomatik ziyaretler devam ediyor Ukrayna Devlet Başkanı’nın yakın zaman içerisinde tekrar Türkiye’ye gelerek resmi bir ziyaret de bulunacağı öğrenildi. Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko , Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu ile görüşmelerde bulunacağı düşünülüyor. Resmi ziyaretlerde iki ülke arasındaki diplomatik ve askeri iş birliğinin devamı ve geliştirilmesi için adımlar atılacağı uzmanlar tarafından düşünülüyor.

 Kamupersoneli.net

Exit mobile version