HSK 2 Bin 100 Hakim ve Savcının Göreve Başlama Duyurusunu Yayımladı

Hakim ve Savcılar Kurulu resmi internet sayfası üzerinden yayımladığı bir duyuru ile hakim ve savcıların mesleğe başlama işlemlerine ilişkin açıklamalarad bulundu. 

HSK tarafından yayımlanan duyuru metninde ayrıca hakim ve savcı adaylarına yönelik gerçekleştirilecek kura işlemlerine dair de bilgiler verildi. 

HSK’DAN GÖREVE BAŞLAMA DUYURUSU

HSK tarafından yayımlanan 2 bin 100 adli yargı hâkim ve Cumhuriyet savcı adayları ile idari yargı hâkim adaylarının mesleğe başlama duyuru metni şu şekilde,

”Hâkimler ve Savcılar Kurulu İkinci Dairesi tarafından, meslek öncesi eğitimlerini tamamlayan 21. dönem adli yargı hâkim ve Cumhuriyet savcı adayları ile 13. dönem idari yargı hâkim adaylarının mesleğe kabul işlemleri tamamlanmıştır. Mesleğe kabullerine karar verilen adli yargı hâkim ve Cumhuriyet savcı adayları ile idari yargı hâkim adaylarının Kur’a töreni ilerleyen günlerde ayrıca ilan edilecektir.”

Hakim ve Savcılar Kurulu geçtiğimiz günlerde yayımladığı bir duyurusunda, 21. Dönem Adli Yargı Hâkim ve Cumhuriyet Savcısı Adayları ile 13. Dönem İdari Yargı Hâkim Adaylarının mesleğe kabulleri, Hâkimler ve Savcılar Kurulu İkinci Dairesi tarafından değerlendirme aşamasında aaşamasında olduğunu ve adayların sicil numaralarını sisteme girmelere gerektiğini ifade etmişti.  Sicil numaralarını belirlenen tarihler arasında giren Hakim ve Savı adaylarının mesleğe başlama duyurusu ise 4 Ekim tarihinde yayımlandı. 

Exit mobile version