Kpss

2018 KPSS Lisans Branş Sıralamaları Yayımlandı!

2018 Kamu Personeli Seçme Sınavı (2018- KPSS) Lisans kapsamında sınava giren adayların değerlendirilen sonuçlarına göre branş sıralamaları Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı web adresi üzerinden yayımlandı.

Ayrıca adaylar Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı üzerinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile branş bazında sıralamalarını öğrenecekler.

Adayların branş bazında sıralamaları incelerken göz önünde bulundurması gerekenleri içeren teknik açıklama metnine aşağıdaki bağlantıdan erişilebilir.

BAŞVURU YAPTIĞI ÖĞRETMENLİK ALANINDAKİ SIRALAMAMI NASIL GÖRECEĞİM?

Branş bazında sıralamalar ekranı ilk açıldığı anda YÖKSİS üzerinden gelen lisans alanı seçili gelmektedir.

Adaylar başvuru yaptıkları öğretmenlik alanı ile alakalı sıralamalarını görmek istediklerinde MEB Talim Terbiye Kurulunca çıkarılan Öğretmenlik Alanları, Atama ve Ders Okutma Esaslarında burada yer alan tabloda
başvurdukları öğretmenlik alanı ile ilgili tüm lisans programlarını seçmeleri gerekmektedir.

Branş bazında yapılan sıralamalara mezuniyet durumu alan hem mezun hem de okuyor olan adayların dahil edilmesi ÖSYM sistemi üzerinde adayların eğitim bilgilerindeki mezuniyet durumları  ÖSYM sisteminde, adayların eğitim bilgisindeki mezuniyet durumu alanı “Okuyor” ve “Mezun” olmak üzere
iki kategoride tutulmaktadır.

Bir Yorum