Anadolu Eğitim Sendikasından 40 Bin Öğretmen Ataması Talebi !

Anadolu Eğitim Sendikası tarafından öğretmen atamaları hakkında yapılan açıklamada 40 bin öğretmen ataması talep edildi.

Söz konusu açıklamada Anadolu Eğitim Sendikası, Milli Eğitim Bakanlığının 117 bin öğretmen açığı olduğu ifade etti ve 40 bin atama yapılması gerektiğini vurguladı.

YAPILAN BASIN AÇIKLAMASI

Yapılan açıklamanın devamında Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un göreve geldiğinden beri önemli sorunları gündeme getirdiği ifade edilerek Bakan Selçuk’un ALO 147 hattını kaldırdığı, performans değerlendirme uygulamasını kaldırdığı ve 2017 KPSS adayları için 20 bin öğretmen ataması gerçekleştirdiği ifade edildi. ALO 147 hattının ve performans değerlendirme uygulamasının kaldırılmasının yerinde bir uygulama olduğu ancak öğretmen atamasının tarihin en az öğretmen ataması olduğu belirtildi. 

Anadolu Eğitim Sendikası tarafından söz açıklamada “Milli Eğitim Bakanı Sayın Ziya Selçuk, 2018 yılı itibarıyla göreve geldiği günden bu yana üç önemli sorunu gündeme getirdi. İlk iki konu çözülürken sorunlardan biri kısmen çözdü diyebiliriz. Bunlardan biri öğretmenleri töhmet altında tutan ALO 147 hattıydı. Bakan Selçuk’un ilk icraatı bu oldu ve oldukça yerinde bir işlem tesis edildi. İkinci icraatı ise öğretmenlerin performans değerlendirme uygulamasını kaldırmak oldu. Diğer bir sorun ise 20 bin yeni öğretmen alımı! İşte tam da kısmen çözülen sorun budur. 2017 KPSS adayları için sadece 20 bin öğretmen ataması gerçekleştirildi ve tarihinin en az öğretmen alımı denebilir.” ifadelerine yer verildi. 

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA

Exit mobile version