Engelli ve Yaşlı Maaşı Ne Kadar? – Engelli Maaşı ve Yaşlı Aylıkları Artıyor!

Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan Bütçe Komisyonu , Torba yasa kapsamında meclise gelen engelli maaşı ve 65 yaş aylığı alanların ücretlerinin yükseltilmesi konusunda onay verdi. Alt Komisyona gönderilen tasarı ile 65 yaş aylığı kapsamının genişletilmesi öngörülüyor.

Türkiye’de Kaç Kişi Engelli ve Muhtaç Aylığı Alıyor?

1.2 Milyon kişi engelli ve muhtaç aylığı alıyor. Bu sayının 1.5 milyon kişiye çıkarılması planlanıyor. 1 Ocak 2016 ile 31 Haziran 2016 tarihleri arasında 1.620 gösterge rakamından 151 lira ücret alan 65 yaşındakilerin maaşları göstergenin yükselmesi sonucu zamlanacak ve aylık 244 liraya çıkmış olacak. Aynı gösterge üzerinden %70 ve üzerinde özrü olanlar için  490 lira olan aylık ise 734 liraya gelecek.

Engelli Maaşı | 2222 Aylığı Kimler Alabilir?

2222 aylığı halk arasında bilinen adıyla engelli maaşı, sadece engelli vatandaşlara değil yaşlılara da veriliyor. Engelli maaşı almak isteyen vatandaşın en az %40 oranında engelinin bulunması gerekiyor. 
Aranan şartlar genel itibariyle şu şekilde ;

18 Yaşından büyük engelli olması ya da 18 yaşından küçük engellinin yakını olması, Kanunen bamakla yükümlü olduğu kimsenin olması, Nafaka bağlanmamış ya da kanunen bağlanmasının mümkün olmaması, her türlü gelirlerinin toplamının aylık olarak ortalaması hesaplandığında bu ortalamanın muhtaçlık sınırının altında olması.

Kamu haberlerinden, gündem haberlerinden ve çok daha fazlasından herkesten önce haberdar olabilmek için kamupersoneli android uygulamasını cep telefonunuza indirebilirsiniz. Yoğun talep üzerine açılan forum sayfamızı ziyaret ederek, tartışmalara katılabilir, fikir ve önerilerinizi ziyaretçilerimiz ve forum yöneticilerimizle paylaşabilirsiniz.

Kamupersoneli.net

Exit mobile version