Kpss

2018 Lise KPSS'de Ham Puan Uygulaması Olacak Mı?

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından sonuçları 8 Kasım 2018 tarihinde açıklanacak olan lise düzeyi KPSS 7 Ekim 2018 tarihinde saat 10.15’te uygulanacak.

Sınav talimatları arasında belirtilenlere göre saat 10.00’dan sonra gelen adaylar sınav binalarına alınmayacaklardır. Bunun yanı sıra adaylarında sınav giriş belgelerinde belirtilen eşyaları sınava gelirken yanlarında bulundurmamaları gerekmektedir. Ayrıca yanında herhangi bir not bulunan aday tespit edildiğinde o adayın sınavı iptal edilecektir. 

Sınava hazırlanan adaylar tarafından DGS’de büyük bir mağduriyete yol açan ham puan hesaplamasının KPSS’de de olup olmadığı araştırılıyor. Konu ile ilgili olarak tüm detayları kamupersoneli.net olarak okuyucularımızla paylaşıyoruz. 

HAM PUAN UYGULAMASI OLACAK MI?

2018 lise KPSS başvuru kılavuzunda ham puan hesaplamasına ilişkin çeşitli açıklamalarda bulunuldu. Buna göre en az 1 ham puanı (net) bulunmayan adayların o test için hesaplamaya alınmayacakları vurgulandı. Bu konu hakkında kılavuzda şu ifadelere yer verildi:

Bir testte, en az 1 ham puanı (net) bulunmayan adaylar bu test için yapılacak hesaplamalara alınmayacaklar ve bu adaylara bu test için standart puan hesaplanmayacaktır. Buna göre bir adayın KPSS puanının hesaplanabilmesi için Genel Yetenek ve Genel Kültür testlerinin her ikisinden de en az 1 ham puanı (1 net) olması gerekmektedir.

Genel Yetenek ve Genel Kültür Testlerinden elde edilen standart puanlar ağırlıklandırılarak KPSS puanları hesaplanacaktır. KPSS puanları içinde Genel Yetenek ve Genel Kültür Testlerinin her birinin ağırlığı 0,5 olacaktır. Bu ağırlıklara göre, testlerden elde edilen standart puanlar kullanılarak ağırlıklı standart puanlar (ASP) hesaplanacaktır. Bir aday için herhangi bir ASP’nin hesaplanabilmesi için bu adayın söz konusu ASP’nin hesaplanmasına giren testlerin her birinden standart puanı olması gerekir.

KAMUPERSONELİ.NET – ÖZEL HABER

“NOT: BU HABERİN İZİNSİZ, AKTİF LİNK VERİLMEDEN, BİR BÖLÜMÜNÜN ALINMASI VEYA TAMAMININ KOPYANIP KULLANILMASI DURUMUNDA HUKUKİ SÜREÇ BAŞLATILACAKTIR…”