Emniyet Personeli

23. Dönem POMEM 10 Bin Polis Alımı Başvuru Ücretleri Düşürülsün Talebi

Geçtiğimiz günlerde Polis Akademisi Başkanlığı tarafından yayımlanan 23. Dönem POMEM 10 bin polis alım ilanına başvurular 1 Ekim 2018 tarihi itibari ile başladı ve başvurular 14 Ekim 2018 tarihinde sona erecektir.

10 POLİS ALIMI YAPILIYOR

Polis alım ilanına başvuru yapacak olan adayların öncelikle sağlık yönetmeliğindeki şartlara haiz olmaları gerekmektedir. Bunun yanı sıra ilanda belirtilen genel şartlara da haiz olunması gerekmektedir. 

Polis Meslek Eğitim Merkezlerine ÖSYM tarafından lisans mezunları için yapılan 2017 veya 2018 yılı KPSS P3 puan türünden en az 60 puan, lisans mezunlarının ise en az 70 puan almış olmaları gerekmektedir. Bu puanlardan aşağı KPSS puanı olan adaylar başvuru yapamayacak başvuruları sistem tarafından kabul edilmeyecektir.

İlana başvuru yapacak olan adaylar aşağıdaki link üzerinden başvurularını yapabilir ve başvuru kılavuzuna erişebilirler. Adaylar başvurularını aşağıdaki link üzerinden e-Devlet şifreleri iler giriş yaparak gerçekleştireceklerdir. 

BAŞVURU ÜCRETİ DÜŞÜRÜLSÜN TALEBİ 

Polis Akademisi Başkanlığı tarafından POMEM polis alım ilanına başvuru yapacak olan adaylardan 100 TL başvuru ücretinin yatırılması istenmektedir. Binlerce aday tarafından sitemize gönderilen geri bildirimlerde ise 100 TL olan başvuru ücretinin düşürülmesi talep edilmektedir. Yaşan ekonomik sıkıntılardan dolayı başvuru ücretinin fazla olduğunu ifade eden adaylar hiç değilse başvuru ücretinin 50 TL’ye çekilmesini talep ediyorlar.

Bu konu hakkında henüz bir açıklama veya bir girişim bulunmuyor ancak yetkililer tarafından bir açıklama yapıldığında adayları sitemiz ve mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. 

Bir Yorum