Kpss

2018 KPSS Lise Sınavına Girecek Adaylara Tavsiye ve Uyarılar

7 Ekim 2018 tarihinde Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından KPSS lise sınavı gerçekleştirilecektir. KPSS’ye katılacak olan milyonlarca adayımıza sınav hakkında öneriler vererek bazı uyarılarda bulunuyoruz. 

2018 KPSS lise sınavı 7 Ekim’de saat 10,15’te gerçekleştirilecektir. Sınavda adaylara 120 dakika verilecektir. Adaylar saat 10.15’ten sonra sınav binalarına alınmayacaklardır. KPSS sonuçları ise 8 Kasım 2018 tarihinde açıklanacaktır. 

Sınava günler kala adaylarımıza bazı önerler ve bazı uyarılarda bulunuyoruz. 

ADAYLARIMIZA ÖNERİLER VE UYARILAR

Konu ile ilgili olarak sıradan bir gün yaşayan adayın sınav kaygıları sona erecektir. Bu bağlamda adayların oldukça sıradan bir gün geçirmeleri gerekirken ders çalışmak isteyen adaylar bilgilerine zarar vermeyecek şekilde son güne kadar ders çalışabileceklerdir.

Sınavdan önceki gün erken yatmak hakkında kendini şartlayan adayların daha önceki sınavlarda uykusuz kaldığı görülmüştür. Bundan dolayı adayların kendilerini şartlandırmamaları ve sınavdan sona kazanamama gibi durumlarda neler yapacakları hakkında kötü düşünmek yerine pozitif düşüncece sahip olmaları gerekmektedir.

Adaylar sınava gelirken sınav giriş belgesinde belirtilen yasaklı eşyalardan herhangi biri ile geldiğinde sınav binalarına alınmayacaklardır. Ayrıca adayların yanında herhangi bir not dahi olmaması gerekmektedir. Aksi takdirde sınavınız iptal edilebilir. 

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA