Adalet Bakanlığı Bünyesine 9 Bin 200 Personel Alımı Yapılacak!

Hakimler ve Savcılar Kurulunun önemli isimlerinden Prof. Dr. Ali Cengiz Köseoğlu Onyedi Eylül Üniversitesi Adalet Meslek Yüksekokulunun açılış törenine katıldı.

Törende, Adalet Bakanlığı personel alımı süreciyle alakalı olarak detayları paylaşan Ali Cengiz Köseoğlu alım yapılacak personel sayıları hakkında detayları aktardı.

Ali Cengiz Köseoğlu yaptığı açıklamada yardımcı personel, hakim ve savcı ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik hazırlık içerisinde olduklarını söyledi.

15 Temmuz’a yönelik olarak gönderme yaparak Adalet Bakanlığı teşkilatının önemli bir fonksiyon haline geldiğini vurgulayan Köseoğlu açıklamasında;

“Bu süreçte adalet, hem ciddi anlamda etkilendi, hem yara aldı. Ülkemizin başına gelenler, başka bir ülkede yaşansaydı adliye, adalet, felç olurdu” ifadelerini kullandı.

PERSONEL ALIM SÜRECİ

Adalet Bakanlığı personel alımıyla ilgili detaylara değinmeyen Köseoğlu açıklamalarında ise;

“Birtakım ihraçlar yaşandı. Bundan kaynaklanan personel ihtiyacı söz konusu oldu.” ifadelerinde bulundu.

Ayrıca açıklamasında;

“Şu anda ciddi anlamda yardımcı personel ihtiyacımız var. Yapılan sınavlar vesilesiyle 5 bin 200 yardımcı personel ihtiyacımızı karşılayacağız.

Önümüzdeki yıllarda da bu alımlar devam edecek.” dedi ve Adalet Bakanlığına yardımcı personel alımının yanı sıra hakim ve savcı sayısının da artırılacağını sözlerine ekledi.

Köseoğlu’ndan personel alımı hakkında detayları paylaşarak;

“Şu an itibarıyla Bakanlıkta adalet meslek yüksekokulu mezunu 2 bin 369 çalışan var. Bu sayı yetersiz ve bunu artırmamız gerekiyor.” dedi.

Kamupersoneli.net I ANKARA

Exit mobile version