Ekonomi

Sosyal Yardım Alanların Maaşı ve Destek Kesilebilir

Teklifi Kabul Etmezlerse Sosyal Yardım Alanların Maaşı ve Verilen Destek Kesilebilir. Sosyal Destek Alanların ekonomide istihdamı konusunda Almanya Modeli Devreye girecek.  Son 13 yılda 150 Milyar liralık kaynak aktarılan sosyal yardım sistemi ile istihdam bağlantısı etkin hale getirilecek.

İŞKUR Mesleki Kurs Verecek , İş Bulacak

Sosyal Yardım alan ailelerde çalışabilecek yaşta ve durumda olanlara İŞKUR tarafından mesleki eğitimler verilecek ve iş teklifleri yapılacak. 3 Kez kendisine yapılan iş teklifini kabul etmeyen sosyal yardım alan kişinin aldığı sosyal yardım ödemeleri 1 yıl kesilecek.

İŞKUR , Yardım alan ailelerde hali hazırda çalışabilecek yaşta ve vaziyette olanlara meslek eğitimleri verme ve söz konusu kişileri istihdam etme konusunda çalışmalara başladı. Ayrıca sosyal yardım alan kişileri çalıştıranlara prim desteği de geliyor. Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan Bütçe Komisyonu’ndan geçen Torba Kanun Tasarısı içerisinde bulunan bu madde ile Sosyal Yardım alan kişiye işverenlere devlet desteği sağlanacak ve söz konusu kişinin sigorta prim ödemelerinde destek sağlanacak.

3 Kez İş Teklifini Reddeden Ailenin Sosyal Yardımı Kesilecek

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Teşvik Fonu Kurulu tarafından maddi destek sağlanan ailede yaş ve vücut olarak çalışabilir durumda olanlar, Sosyal Yardım Sistemi Üzerinden İşkur’a kaydedilecek. Sistem sayesinde her evden bir kişiye iş imkanı doğmuş olacak. İş teklifini 3 kez reddeden aileye  Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Teşvik Fonu Kurulu tarafından verilen destek 1 yıl boyunca kesilecek.

Kamupersoneli.net

Bir Yorum

  1. Ben 06/02/ 201da bir kere aldım 12/04 de tekrar başvurdum red geldi 15/05/2019 da yine başvurdum yine red geldi sebebi nedir eşim diyalize girmeye başladı ve engelli engelli ve işsizlik maaşı alıyorum toplam 1525 lira yetişmiyor açlık sınırı 2500lira olan ülkemizde sosyal yardım neden kesildi öğrenmek istiyorum saygılar sunarım selamlar