POMEM 10 Bin Polis Alımı Başvurularında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Polis olmak isteyen adayların merakla beklediği POMEM kapsamında polis alım ilanı geçtiğimiz günlerde yayımlandı ve dün is başvuruları Polis Akademisi Başkanlığı tarafından alınmaya başlandı. 

POMEM polis alımı için başvuruların 1 Ekim 2018 ile 14 Ekim 2018 tarihleri arasında yapılacağı ifade edildi. Peki başvuru yapacak olan adayların nelere dikkat etmesi gerekiyor? 

ADAYLARIN DİKKAT ETMESİ GEREKENLER

Öncelikle başvuru yapacak olan adayların belirtilen sağlık yönetmeliğindeki şartlara haiz olup olmadıklarını kontrol etmeleri gerekmektedir.

Polis Meslek Eğitim Merkezlerine ÖSYM tarafından lisans mezunları için yapılan 2017 veya 2018 yılı KPSS P3 puan türünden en az 60 puan, lisans mezunlarının ise en az 70 puan almış olmaları gerekmektedir. Bu puanlardan aşağı KPSS puanı olan adaylar başvuru yapamayacak başvuruları sistem tarafından kabul edilmeyecektir.

POMEM kapsamında polis alımı için başvuru yapacak olan adaylar başvurularını aşağıdaki link üzerinden e-Devlet şifreleri ile yapacaklardır.(e-Devlet şifresi olmayan adaylar kendilerine yakın bir PTT şubesinden şifrelerini alabilirler.)

Polis alımı kapsamında başvuru kabul edilen sınavlarda da başarılı olan adaylar POMEM’de eğitime alınacaklardır. Adaylar bu eğitimi de başarılı bir şekilde tamamladıklarında polis memuru olarak atanacaklardır. Adayların polis memuru olarak atama takvimine ilişkin detaylar ise daha sonra Polis Akademisi Başkanlığı tarafından açıklanacaktır.

ADAYLARA UYARILAR

Polis Akademisi Başkanlığı tarafından POMEM’e başvuru yapacak olan adaylara çeşitli uyarılar yapıldı. Buna göre başvuru ücretini yatırdığı halde başvuru yapmayan, ön başvuru yaptığı halde şahsen başvuru yapmayan veya şartlara haiz olmayan, aday değerlendirme sınavında başarısız olan, ücret gerektirmeyen bir konu için ücret yatıran sınav ücretini kendine adına yatırmayan adayların sınav ücretleri geri ödenmeyecektir.

Exit mobile version