Sahil Güvenlik Komutanlığı Uzman Erbaş Alımı Başvuru Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

Kamupersoneli.net olarak Sahil Güvenlik Komutanlığı uzman erbaş alımıyla alakalı olarak detayları paylaşıyoruz.

Sahil Güvenlik Komutanlığı uzman erbaş alım ilanına başvurular 17 Eylül 2018 tarihinde alınmaya başlamış ve 27 Eylül 2018 tarihinde sona ermişti.

Ayrıca Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından günler öncesinde yayımlanan ilanda Topçu, Motorcu, Kurbağa Adam ve Telsizci branşlarında uzman erbaş alımı yapılacağı duyurulmuştu.

ADAYLARDAN TALEP EDİLEN ŞARTLAR NELERDİ?

İlana başvuru yapacak olan adayların bazı şartlara haiz olmaları gerekmektedir. Bu bağlamda Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması gereken adayların en az lise mezunu olmaları gerekmektedir. 

Ayrıca adayların askerlik görevlerini yapmış veya yapıyor olmaları gerekirken terhisinin üzerinden başvuru tarihi itibari ile 5 yıl geçmemiş olması gerekmektedir.

Başvuru yapabilmesi için Yapılacak yazılı sınav (genel kültür ve meslek bilgisi), ön sağlık muayenesi, fiziki kabiliyet ve değerlendirme testleri, uygulamalı mesleki bilgi sınavları ile mülâkat sınavlarında başarılı olması gereken adayların güvenlik soruşturmalarının olumlu olması ve askeri öğrencilikle ilişiğinin kesilmemiş olması gereken adayların başvuruları alınmıştı.

SONUÇLAR NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

“Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından yayımlanan ilanda sonuçların açıklanmasıyla alakalı olarak bu ifadelere yer verildi.

Başvuru sonuçları, yazılı sınav ile ikinci seçim aşamalarına girecek adayların listesi ve adayların bu sınavlara gelirken yanlarında getirecekleri belgeler www.sahilguvenlik.gov.tr internet adresinden 12 Ekim 2018 tarihinden sonra ilan edilecektir.

Başvuru sonuçlarının daha önce açıklanması durumunda adaylara sisteme girmiş oldukları cep telefonu numaraları üzerinden kısa mesaj gönderilecektir.

Bu nedenle adayların sisteme hâlihazırda kullandıkları cep telefonu numaralarını girmeleri önem arz etmektedir. Sınav tarihleri ve sınav yeri adresleri başvuru sonuçları ile adaylara bilahare ilan edilecektir.

Sınavlara giremeyen adaylar için yedek gün planlaması yapılmayacaktır. ” denildi…

Exit mobile version