K.K.K Muvazzaf Subay Alımlarına Kimler Başvurabilir?

2016 Yılı Kara Harp Okulu ve Kara Kuvvetleri Astsubay Meslek Yüksekokuluna Dış Kaynaktan Muvazzaf Subay Araştırma / Öğretim Görevlisi ilanına başvurular için son tarih 4 Nisan 2016 olarak belirlenmişti.

Muvazzaf ( Daimi Kadro) Subaylık Hakkında Merak Edilenler  ; Kara Kuvvetleri Komutanlığında Muvvazzaf subay istihdamı, üniversitelerin ilgili bölümlerinden mezun olan adaylar arasından seçiliyor. Mevcut Kanun, yönetmelik ve yönerge esasına göre personel seçimleri gerçekleşiyor. Muvazzaf Subay Olma süreci şu şekilde ilerliyor. Birinci Seçim Aşaması Faaliyeti adı altında adaylara Yazılı sınav uygulanıyor. Genel Kültür ve Meslek Bilgisi sınavı sona erdikten sonra ikinci seçim aşaması faaliyetleri başlıyor. İkinci Seçim aşaması faaliyetleri kapsamında adaylar kayıt kabul, Ön sağlık muayenesi, kişilik değerlendirme testi, fiziki yeterlilik testlerine giriyor. Adaylar mülakat uygulamasını da yaptıktan sonra adayların asil ve yedek olarak sınıflandırılması yapılıyor. 

Muvvazzaf Subay adayları, söz konusu aşamaların tümünü başarıyla geçmelerinin ardından “Subay Temel Askerlik ve Subaylık Anlayışı Kazandırma (SUTASAK) Eğitimi” ‘ne giriyor ve bu eğitimi başarıyla tamamlayan Muvazzaf Subay adayları Teğmen rütbesiyle istihdam edildikleri okullara gönderiliyor. Kara Kuvvetleri Komutanlığı’nda Muvazzaf subay statüsünde araştırma ve öğretim görevlisi olarak yer almak isteyen adaylar aşağıda paylaşılan başvuru kılavuzunu inceleyerek başvuruda bulunabilirler.

2016 Yılı Kara Harp Okulu ve Kara Kuvvetleri Astsubay Meslek Yüksekokuluna Dış Kaynaktan Muvazzaf Subay Araştırma / Öğretim Görevlisi Alım İlanı TIKLAYINIZ

Kamupersoneli.net

Exit mobile version