Taşeron İşçilerin Kadroya Alınmasında Son Dakika Bilgiler

Taşeron İşçilerin Kadroya Alınmasında Son Dakika Bilgiler

Taşeron işçilerinin daima seslerini duyurmak için büyük çabalar harcadıklarını biliyoruz. Yıllardır devletten taşeron işçilerine yönelik kadro isteyen; taşeron çalışanları geçtiğimiz günlerde devletten taşerona kadro imkanı verileceği haberiyle derin bir nefes almışlardı. Yaklaşık 750 bin taşeron işçisinin kadro alacağı yönündeki bilgilendirme, taşeron gündeminde bir sevinç yaratmıştı. Ancak taşerondan kadroya geçişte uygulanacak olan sınav düşündürmüş, hangi meslek grupları ve faaliyetlere yönelik alımların yapılacağı da gündemi meşgul etmişti. Ek olarak belirtilen tarihlerle alakalı da sorun yaşayan bir çok taşeron işçisi bulunmaktaydı. Suların biraz durulmasının ardından taşeron işçilerinin, hangi sektörden kaç kişiye kadro imkanı sunulacağını öğrenme çabası da gündemi meşgul etmiş, detaylı ve net bir açıklama yapılmamıştı.

Maliye Bakanı Naci Ağbal, taşeron işçilerine kadro verileceğinin bilgisi üzerinden ihtiyacı hissedilen taşerona kadrodan kimler yararlanabilir ve kimler kadro alacak sorularını dindirecek geniş listeyi açıkladı. Tam sayı itibariyle 720 bin olarak belirtilen taşeron işçi sayısının 157 binlik kısmının temizlik, 76 binlik kısmının güvenlik, 16 binlik kısmının da yemek sektöründe ve işinde çalışmakta olduğu bilgisi verildi.

Kalan 157 bin kişi de muhtelif görevlerde çalışarak hizmet vermekteler. Ayrıca belediyelerde ki taşeron sayısı da 311 bini buluyor. Ayrıca gerekli sözleşme şartlarına uymayan adayların da gerekli tazminatları ödenerek işlerine son verilecek. Bu noktada bütün tazminat haklarını da alabilecekler. Taşeron işçilerin kadroya alınmasında son dakika bilgiler olarak bunları söylemek mümkün. İlerleyen tarihlerde taşeron işçiler için, taşerona kadro haberlerini iletiyor olacağız.

Kamupersoneli.net

Exit mobile version