Meb Personeli

Öğretmenlerin Ek Ders Ücretlerine Zam Yapıldı

Öğretmenlerin Ek Ders Ücretlerine Zam Yapıldı

Bakan Ramazanoğlu, ek ders ücretlerine zam yapıldığı bilgisini verdi. Bakanlık bünyesinde ek ders çalışması yapmakta olan öğretmenlere uygulanan zam da hatrı sayılır bir miktarda. Ayrıca; öğretmenlerin uygulanacak olan ek ders saati 35 saate çıkarılarak; 250 tl brüt zam uygulandı. Bakan Ramazanoğlu tarafından öğretmenlerin ek ders ücretlerine iyileştirme yapıldı bilgisi verilirken; daha önce görev yapan öğretmenlere 30 saat ek ders imkanı verildiğini dile getirdi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, mali imkanlar ve ekonomik ölçütler seviyesinde öğretmenlerin ek ders karşılığı çalışıyor olması durumunun da azaltıldığını ifade ettiler. Ek ders ücreti karşılığında görev yapmakta olan psikolog, sosyolog, öğretmen gibi personellere yönelik CHP Edirne Milletvekilinin soru sorması üzerine açıklama yapan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, yazılı olarak bildiri de bulundular.

Bu bildiride yukarıda bahsedildiği üzere ek ders karşılığı çalışmakta olan öğretmen, sosyolog gibi meslek elemanları için ek ders süresi 35 saate çıkarılarak 250 Türk Lirası brüt iyileştirme yapıldığını dile getirdiler. Bu sayede öğretmenlerin ek ders ücretlerine zam yapıldı. Bakanlık bünyesinde çalışanlara yönelik Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’ nın 4/A ve 4/B statüsünde değerlendirilmesi noktasında ayrı bir çalışmalarının bulunmadığını, ilgili konunun Başbakanlık ve Maliye Bakanlığı tarafından ölçeklendirilmiş ve sayıları belirtilmiş şekillerde uygulanabileceğini dile getirdiler. Ayrıca kişilerin KPSS puanlarıyla atama haklarının bulunduğunu da eklediler.

Kamupersoneli.net

Bir Yorum

  1. neden 40 saat çalıştığımızdan bahsetmiyorsunuz ? bakanlığın tüm birimlerinde evlat edinme, evde bakım, tky, kimlik kartı, dezavantajlı bireyler hepsinde ekders karşılığı çalışan meslek elemanları asıl işi yaparak imza yetkisiyle çalışıyorlar. 250 lira zamla 1450 tl alıyorlar 35 saat maaşı alıp 40 saat açlışıyorlar. yıllık izinleri, sağlık raporlarından alınan izinler, bayramlarda bile maaşları kesiliyor bazı aylarda 1150 tl alıyorlar bunlardan da bahsedin lütfen

  2. Biri bana açıklasın lütfen.Açıklamayı bu bakan neden yapıyor. O kendi işine baksın.