Ales

ALES 2018/2 Soruları, Cevapları ve Yorumları (Kolay Mıydı, Zor Muydu?)

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından 2018/2 Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı gerçekleştirildi. 

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından gerçekleştirilen Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı için başvurular 24 Temmuz 2018 tarihi ile 2 Ağustos 2018 tarihleri arasında yapıldı.

Söz konusu sınav saat 10.15’te başladı ve 150 dakika sürdü. Sınav ücreti olarak adaylar 100 TL sınav ücreti ödediler. Ayrıca adaylar 9 Ağustos 208 tarihine geç başvurularını gerçekleştirdiler.

ALES Sayısal ve ALES Sözel puanının hesaplanmasına yönelik ağırlıklar değiştirilmemekle birlikte, ALES Eşit Ağırlık puanının hesaplanmasında Sayısal Testinin %50, Sözel Testinin de %50 etkili olmasına karar verildi. ALES Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından 81 il merkezinde uygulandı. 

KOLAY MIYDI, ZOR MUYDU?

2018/2 ALES’e ilişkin yorumlarınızı bizimle ve sınava giren diğer adaylarla paylaşabilirsiniz. Sınav size göre kolay mıydı, zor muydu? Sınav süresi soruların yanıtlanması için verilen süre yeterli oldu mu? 

Sınav hakkındaki görüşlerinizi yorum bölümünde diğer adaylarla paylaşabilirsiniz. 

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA

Bir Yorum