Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanlıklarına En Az İlkokul Mezunu Sözleşmeli Er Alınıyor

Milli Savunma Bakanlığı tarafından Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanlıklarına sözleşmeli er alımına ilişkin bir ilan yayımlandı. 

Yayımlanan ilana en az ilkokul mezunu adaylar başvuru yapabilmektedir. Ayrıca yayımlanan ilanda son başvuru tarihi belirtilmemiştir. 

Sözleşmeli er olarak iki yılını tamamlayan adaylar kadro görev yeri uygunsa liyakat durumu da dikkate alınarak Sözleşmeli Erbaş ve Er Yönetmeliğinde belirtilen esaslar dâhilinde onbaşılığa; sözleşmeli onbaşılıkta en az iki yılını tamamlayanlar, kadro görev yeri uygunsa liyakat durumu da dikkate alınarak Sözleşmeli Erbaş ve Er Yönetmeliğinde belirtilen esaslar dâhilinde çavuşluğa geçirilir.

GENEL ŞARTLAR

Sözleşmeli er alım ilanına başvuru yapacak olan adayların bazı şartlara haiz olmaları gerekmektedir. Buna göre adayların Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaları gerekmektedir. Ayrıca askerliğini yapmış olan adayların 1 Ocak 2018 tarihi itibariyle 25 yaşını bitirmemiş olmaları, askerliği yapmamış olan adayların ise 01 Ocak 2018 tarihi itibariyle 20 yaşından gün almış ve 25 yaşını bitirmemiş olmaları gerekmektedir. 

Bunun yanı sıra adayların yüz kızartıcı suç işlememiş olmaları askerliğini yaparken “Askerliğe Elverişli Değildir” olarak terhis edilmemiş olmaları gerekmektedir. 

BAŞVURU DETAYLARI

Adaylar başvurularını https://personeltemin.msb.gov.tr internet adresinden e-devlet ile giriş yaparak çevrimiçi (online) gerçekleştireceklerdir. Hala silah altında olan adaylar ise başvurularını yaptıktan sonra kılavuzda belirtilen dilekçeye başvuru sayfasının çıktısını da ekleyerek, kıta özlük dosyalarının muhafaza edildiği ilk amirine başvuru yapacaklardır.
 

Exit mobile version