POMEM 10 Bin Polis Alımında Yaş Beklentisi Yine Karşılanmadı!

23. Dönem 10 bin polis alımıyla alakalı olarak detayları okuyucularımızla paylaşıyoruz.

EGM ve Devlet Personel Başkanlığı resmi web adresleri üzerinden 23. dönem POMEM kapsamında 10 bin polis alımı yapılacağı duyuruldu.

Uzun bir süredir merakla beklenen polis alımına kadın ve erkek adaylar başvuru yapabilecekler. 

Diğer yandan ilana başvuru yapılabilmesi için önlisans ve lisans mezunu olmak ve talep edilen KPSS şartını sağlamak gerekiyor. Önlisans mezunu adaylar için 70 olan KPSS şartı, lisans mezunları için 60 olarak belirlenmiş durumda.

YAŞ ŞARTI TALEBİ YERİNE GETİRİLMEDİ

17 Ağustos 2018 tarihinde yayımlanan Resmi Gazete’de yer alan PAEM yaş şartında 1 Ocak baz alındığı görülüyor. Adaylar 1 Ocak yaş şartının POMEM’de olması talebinde bulundular ancak beklentiler boşa çıktı.

Adaylar 1 Ocak itibari ile 32 yaşını doldurmamış olmak şartını talep ediyor. Talep bu yöndeyken ilan metninde 30 yaşından gün almamış olmak şartına yer verildi.

Ancak adaylar bu şartın esnetilmesi konusunda sosyal medya hesapları üzerinden uzun bir süredir çalışmalar yapmışlardı ve kampanyalar yapmaya devam edeceklerini ifade ettiler.

Bu konuda yaş şartının esnetilmesi talebinde bulunacak adayların taleplerini dile getireceğiz. Sizlerde 10 bin polis alımı için yaş şartının esnetilmesi konusunda görüşlerini haberimizin altına yorum olarak bırakabilirsiniz. 

Exit mobile version