Gündem

Mardin'de Askerlik Şubesine Hain Saldırı

Mardin’de hain saldırı.Mardin Kızıltepe’de Bölücü terörist PKK militanları tarafından  Mardin Kızıltepe’deki Askerlik Şubesi’ne bombalı araçla saldırı düzenlendi.

Şube önündeki bariyerler nedeniyle bahçeye girmeyi başaramayan hainler , bombalı aracı bina önünde patlattılar. Patlama sonrasında 1 kişi öldü, 2 asker, 3’ü çocuk olmak üzere toplam 11 kişi yaralandı.

Kızıltepe-Mardin Karayolu üzerinde bulunan Askerlik Şubesi’ne 01.04.2016 ‘de saat 23.40’da bölücü terör örgütü PKK’lı teröristler tarafından bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. Teröristler askerlik şubesinin içerisine girmeyi hedefliyordu fakat askerlik şubesi önünde bulunan bariyerlere takıldılar. Olay yerinde 2 asker ve 3 çocuk olmak üzere 11 kişi yaralandı ve 1 kişi öldü. Patlama esnasında meydana gelen sesin tüm ilçe genelinde duyulduğu öğrenildi.

Mardin Kızıltepe 8 Mart Sokak‘ta bulunan Kızıltepe Askerlik Şubesi’nin hemen önünde meydana gelen terörist saldırı sonucu hayatını kaybeden bir kişinin kim olduğu belirlendi. İnşaatta gece bekciliği yaptığı öğrenilen bir suriyeli mülteci patlama esnasında feci şekilde can verdi. Terörist saldırı sonucu yaralanan vatandaşlar ve askerler Kızıltepe ve Mardin’deki hastanelere kaldırılarak hemen tedavi altına alındı. Polis ve Asker saldırı sonrası bölgede geniş güvenlik önlemleri aldı. 

Tükenme noktasına geldiği öğrenilen bölücü örgütün sansasyonel hamleleler yaparak örgüte terörist kazandırma çabasında olduğunu dile getiren güvenlik uzmanları, devam eden operasyonların terör örgütünü bitme noktasına getirdiğini ve bu tür saldırıların sebebinin bu olduğunu dile getiriyor. Kamupersoneli.net olarak Türk Silahlı Kuvvetleri ve Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yapılan duyuru ve bilgilendirmeleri anlık takip ediyoruz.

Kamupersoneli.net