En Az 60 KPSS Puan Şartıyla 70 Kadrolu Memur Alımı Yapılıyor

Yayımladıkları ilanlar ile kadrolu memur alımı yapacağını ilan eden iki farklı kamu kurumu bulunuyor. 

Bu kamu kurumları tarafından yayımlanan ilan metinlerinde alımların KPSS puan sıralaması esasına göre yapılacağı ilan edildi. Bu kapsamda alım yapılacak kadroları ve alım yapacak kurumlara dair detayları sizlere aktarıyoruz. 

KADROLU MEMUR ALIMI YAPAN KAMU KURUMLARI

Devlet Personel Başkanlığı üzerinden kadrolu memur alımı için ilan yayımlayan iki kamu kurumu olduğunu siz okuyucularımıza yukarıda aktarmıştık.

Bu kapsamda kadrolu memur alımı yapacak kurumlar ve KPSS şartına dair detaylar şu şekilde; Kadrolu memur alımı için ilan yayımlayan Kamu Denetçiliği Kurumu en az 70 KPSS puanına sahip olan adayların başvuru yapabileceği Uzman Yardımcısı alımı yapacak. İlana göre alımlarda ilgili üniversite mezunu adaylar arasından 15 personel istihdamı sağlanacak. 

Kadrolu memur alım ilanı yayımlayan diğer bir kurum ise Diyanet İşleri Başkanlığı. iki farklı ilan yayımlayarak toplam 70 memur alımı yapacağını duyurdu. Din İşleri Yüksek Uzman Yardımcısı ile Diyanet İşleri Uzman Yardımcısı pozisyonlarına yapılacak alımlara ise KPSS’den 60 alan adaylar başvuru yapabilecek. 

İLANLARA BAŞVURU KOŞULLARI

Kadrolu memur alım ilanlarına başvuru yapacak adaylardan talep edilen başvuru koşullarını Kamupersoneli.net olarak siz okuyucularımıza aşağıda aktarıyoruz. 

Memur alım ilanlarına başvuru yapacak adayların 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48’inci maddesinin (A) bendinde yer alan genel şartları taşımaları gerekiyor. Bu koşullar Türk vatandaşı olmak, kamu haklarından mahrum olmamak, kurum tarafından belirlenen yaş aralığında olmak, görevini düzenli yapmaya engel teşkil edecek sağlık sorunu bulunmamak, erkek adaylar için askerlikle ilişiği olmamak ve güvenlik soruşturması sonucu olumlu olmak. Bu koşulları dışında kurumlar tarafından alım yapılacak pozisyon için belirlenen Eğitim Şartı, KPSS Şartı, Belge Sertifika Şartı ve Deneyim Şartı şartların sağlanması gerekiyor. 

Exit mobile version