EGM 10 Bin Kadın/Erkek Polis Alımlarında Yaş Şartı Değişmedi

Emniyet Genel Müdürlüğü, Devlet Personel Başkanlığı’nın resmi internet sitesi üzerinden 23. dönem POMEM 10 bin polis alım ilanını yayımlandı. 

Uzun süredir merakla beklenen alım ilanına kadın ve erkek adaylar başvuruda bulunabilecek. İlanda başvurular için ayrıca önlisans ve lisans mezunu olmak ve talep edilen KPSS şartını sağlamak gerekiyor. Önlisans mezunu adaylar için 70 olan KPSS şartı, lisans mezunları için 60 olarak belirlendi. 

Eğitim ve KPSS şartını sağlayan adaylardan talep edilen bir diğer koşul ise yaş şartı. Bu konuda sosyal medya üzerinden paylaşımlarda bulunarak bu şartın esnetilmesi talebinde bulunan adayların, bu istekleri yanıt bulmadı. 

EGM 10 BİN POLİS ALIMI İÇİN YAŞ ŞARTI DEĞİŞMEDİ

Kamupersoneli.net olarak son günlerde yayınladığımız haberlerimizden kısa bir süre sonra 23. Dönem 10 bin polis alım ilanı yayımlandı. Türkiye geneli binlerce aday tarafından merak edilen alım ilanında adaylardan talep edilen koşullarda yer aldı. 

Yukarıda sizlere genel olarak aktardığımız koşulların dışında adaylardan talep edilen diğer bir özel koşul ise yaş şartı oldu. EGM tarafından yayımlanan polis alım ilanında yaş şartı 30 yaşından gün almamış olarak belirlendi. Buna göre ilan metninde yer alan bu koşulda şu ifadeler kullanıldı. 

10 bin polis alımı yaş şartı; ”18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde, düzeltmeden önceki yaş dikkate alınmak şartıyla, sınavın yapıldığı yılın 31 Aralık tarihi itibariyle erkek ve kadın adaylar için 30 yaşından gün almamış olmak, (31 Aralık 1989 ve daha sonraki tarihlerde doğmuş olmak)”

ADAYLAR YAŞ ŞARTININ ESNETİLMESİNİ TALEP ETMİŞLERDİ

Merakla beklenen polis alım ilanının yayımlanmasının ardından belli olan başvuru detaylarına göre, ilana 30 yaşından gün almamış adaylar başvuru yapabilecek. Ancak adaylar bu şartın esnetilmesi konusunda bazı çalışmalarda bulunmuşlardı. Yaş şartının esnetilmesi konusunda adaylar yeni bir kampanyaya başlamak üzereler. Bu konuda yaş şartının esnetilmesi talebinde bulunacak adayların taleplerini dile getireceğiz. Sizlerde 10 bin polis alımı için yaş şartının esnetilmesi konusunda görüşlerini haberimizin altına yorum olarak bırakabilirsiniz. 

Exit mobile version