Diyanet İşleri Başkanlığı (DİB) 55 Uzman Yardımcısı Alım İlanı Yayımladı

Diyanet İşleri Başkanlığı (DİB), Devlet Personel Başkanlığı’nın resmi internet sitesi üzerinden iki farklı ilan yayımlandı. 

DİB yayımladığı kamu personeli alım ilanlarında iki farklı kadrodan toplam 55 personel istihdamı yapacağını duyurdu. 60 KPSS puanıyla başvuru yapılabilecek kamu personeli alım ilanına dair diğer ayrıntıları sizlere aktarıyoruz.

DİB 55 KAMU PERSONELİ ALIMI YAPACAK?

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayımlanan ilk ilanda 30 Diyanet İşleri Uzman Yardımcısı alım yapılacağı duyuruldu. Bu alımların 24’üne En az dört yıllık dini yükseköğrenim mezunu olan adayların başvuru yapabileceği ilan edilirken 6 kadro için ise Hukuk Fakültesi mezunu adayların başvuru yapabilecekleri açıklandı. 

DİB yayımladığı ikinci kamu personeli alım ilanında ise Din İşleri Yüksek Kurulu Uzman Yardımcısı pozisyonuna 25 personel alımı yapacağını duyurdu. Bu pozisyona da En az lisans düzeyinde dört yıllık dini yükseköğrenim mezunu olan adayların başvuru yapabilecekleri açıklandı. 

BAŞVURU KOŞULLARI

Diyanet İşleri Başkanlığı merkez teşkilatında görevlendirmek üzere alım yapılacak olan Uzman Yardımcısı alım ilanlarına aşağıda yer alan başvuru koşullarını sağlayan adayların başvuruları kabul edilecek. 

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen şartları taşımak, Sınavın yapılacağı yılın ilk günü itibariyle 35 (otuz beş) yaşını doldurmamış olmak, 2017 veya 2018 yıllarında yapılan Kamu Personel Seçme Sınavının (KPSS) ilgili puan türünden en az 60 almış olmak, Daha önce yapılmış Diyanet İşleri Uzman Yardımcılığı yarışma sınavlarında iki defa başarısız olmamak. Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 5 inci maddesinin (b) bendinde belirtilen ortak nitelik şartını taşımak,

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

DİB tarafından DPB’de yayımlanan alım ilanına başvurular 3 Ekim ile 17 Ekim tarihleri arasında yapılacak. İlan için belirtilen başvuru koşullarını sağlayan adaylar başvurularını ilan metninde yer alan başvuru evrakları ile birlikte herhangi bir il müftülüğüne mesai saatleri içerisinde (saat 08:30-16:30 arası) şahsen başvuruda bulunacaklar.

Exit mobile version