Askeri Personel Alım İlanları

Sahil Güvenlik Komutanlığı Uzman Erbaş Alımı Sona Eriyor

Devlet Personel Başkanlığı aracılığı ile yayımlanan Sahil Güvenlik Komutanlığı uzman erbaş alım ilanına başvurular bugün itibari ile sona eriyor. Bu kapsamda ilan hakkında detayları kamupersoneli.net olarak okuyucularımızla paylaşıyoruz…

Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından günler öncesinde yayımlanan ilanda Topçu, Motorcu, Kurbağa Adam ve Telsizci branşlarında uzman erbaş alımı yapılacağı vurgulandı.

BAŞVURU DETAYLARI

Yayımlanan ilana başvurular ise 17 Eylül 2018 tarihinde başladı ve 27 Eylül itibari ile sona eriyor. Konu ile ilgili olarak başvuru yapacak olan adaylar www.sahilguvenlik.gov.tr web adresi üzerinden başvurularını yapabileceklerdir.

GENEL ŞARTLAR

İlana başvuru yapacak olan adayların bazı şartlara haiz olmaları gerekmektedir. Bu bağlamda Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması gereken adayların en az lise mezunu olmaları gerekmektedir. 

Ayrıca adayların askerlik görevlerini yapmış veya yapıyor olmaları gerekirken terhisinin üzerinden başvuru tarihi itibari ile 5 yıl geçmemiş olması gerekmektedir.

Başvuru yapabilmesi için Yapılacak yazılı sınav (genel kültür ve meslek bilgisi), ön sağlık muayenesi, fiziki kabiliyet ve değerlendirme testleri, uygulamalı mesleki bilgi sınavları ile mülâkat sınavlarında başarılı olması gereken adayların güvenlik soruşturmalarının olumlu olması ve askeri öğrencilikle ilişiğinin kesilmemiş olması gerekiyor.