Polis Akademisinden PÖH Alımı Müjdesi Bekleniyor

Polis Akademisi Başkanlığı tarafından binlerce aday PÖH alım ilanının yayımlanmasını bekliyor. 

KADIN PÖH ALIMI YAPILACAK

Bundan önce İçişleri Bakanı Süleyman Soylu PÖH alımları hakkında çeşitli açıklamalarda bulundu. Bakan Soylu açıklamalarında kadın PÖH alımının da yapılacağını da ifade etmişti.

Konu ile ilgili olarak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu açıklamalarında “Bizim gençlerimiz enteresanlar ve çok güzeller… Normal polis olmak isteyenler de var ama en çok buna abananlar Özel Harekatçı olmak istiyor. Genç kızlar ‘ben Özel Harekatçı olmak istiyorum’ diyor. Bu sefer Özel Harekatçı aldığımız zaman bilsinler ki kızlarımızı da alacağız. İnşallah bu süreci bu söylediğim ilkeler çerçevesinde gerçekleştireceğiz.” ifadelerine yer verdi.

1 OCAK ESAS ALINIYOR

Bunun yanı sıra İçişleri Bakanı Süleyman Soylu açıklamalarının devamında geçmişteki 10 bin kişilik alım için 285 bin kişinin başvuru yaptığını ve yaş olarak 1 Ocak’ın esas alındığını ifade etti.

10 BİN KİŞLİK PÖH ALIM İLANI BEKLENİYOR

Polis Akademisi Başkanlığı tarafından yayımlanan 10 bin kişilik PÖH alım ilanına başvuru yapamayan adaylar ve yeni alım için kendini hazırlayan adaylar bir an önce ilanın yayımlanmasını bekliyorlar. Adaylar şartların bir önceki, alımda olduğu gibi esnetilmiş bir şekilde olmasını 10 bin kişilik alımın olmasını ve yaş şartının da 32 olmasını talep ediyorlar. 

Ancak ilanın ne zaman yayımlanacağı hakkında Polis Akademisi Başkanlığından bir açıklama yapılmadı. Bu konu hakkında bir açıklama yapıldığında veya ilan yayımlandığında anlık bildirim almak için uygulamamızı indirin:

Exit mobile version