TSK Açıkladı : "31 Mart 2016 Tarihinde 27 Terörist Öldürüldü"

Türk Silahlı Kuvvetleri Genel Kurmay Başkanlığı bölücü terör örgütü pkk’ya karşı devam eden operasyonlar hakkında bilgilendirme yapmaya devam ediyor. Türk Silahlı Kuvvetleri Genel Kurmay Başkanlığı resmi sitesinden 31 Mart 2016 tarihinde Mardin / Nusaybin, Şırnak Merkez, Hakkari Yüksekova ve Bitlis’in Mutki ilçesinde devam eden operasyonlarda 27 teröristin ölü olarak ele geçirildiğini bildirdi.

Türk Silahlı Kuvvetleri Genel Kurmay Başkanlığı Resmi internet sayfasından yapılan bilgilendirmeye göre 31 mart 2016 tarihinde Mardin’in Nusaybin ilçesinde devam eden operasyonlar sırasında 5 bölücü terörist ölü olarak ele geçirilirken, operasyonların genelinde bölgede öldürülen pkk’lın sayısı 148 olarak açıklandı.

Şırnak Merkez’de devam eden büyük operasyonda ise toplam öldürülen bölücü terörist sayısı 126’a yükseldi. 31 Mart 2016 tarihinde Şırnak’ta 3 terörist ölü olarak ele geçirildi.

Hakkari Yüksekova’da da operasyonlar tüm hızıyla devam ediyor. Türk Silahlı Kuvvetleri Genel Kurmay Başkanlığı resmi internet sitesinden yapılan bilgilendirmeye göre 31 Mart 2016 tarihinde Hakkari Yüksekova’da 16 terörist etkisiz hale getirildi. Bir terörist yakalandı. Operasyon boyunca ölü ele geçirilen bölücü terörist sayısı 110 ‘a ulaştı.

Bitlis / Mutki’de yapılan operasyonda ise 3 terörist öldürüldü. Teröristlerin sığınaklarının tespitini yapan TSK sığınakta ele geçirilen silah ve mühimmatların görsellerini paylaştı.

İşte Teröristlerin silah ve mühimmatları.

Kilis Gülbaba ‘da Suriye’den Türkiye’ye geçiş yapmaya çalışan bölücü terör örgütü (PYD | PKK ) militanı güvenlik güçleri tarafından tespit edilerek kıskıvrak yakalandı.

Yine 31 Mart 2016 tarihinde Ankara ve Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde iki terörist yakalandı. Irak’ın Kuzeyinde bulunan Gara bölgesine , teröristlerin kullandığı barınak , mağra ve sığınaklara Türk Hava Kuvvetleri tarafından Hava Harekatı Düzenlendi.

Kamupersoneli.net
 

Exit mobile version