Stajyer Maaşlarına Devlet Desteği Geliyor

Düzenlemesi sona eren torba yasaya göre stajyer çalıştıran iş yerlerine çalıştırılan stajyer başına 130 Türk Lirası ile 260 TL arasında devlet desteği verilecek. Tasarı haziran ayına kadar yasalaşması durumunda bu yazdan itibaren geçerli olacak ve ilgili iş yerleri çalıştırdıkları stajyer başına 130-260 TL arasında devlet desteği alacak. Meclis gündemine geçtiğimiz günlerde gelen torba yasa içerisinde mesleki ve teknik eğitimokullarındaki öğrencilerin işletmelerde staj yapmalarına ilişkin kuralların yeniden belirleneceği daha önce duyurulmuştu.

Stajyer Maaşları İçin İşletmelere Devlet Desteği Sağlanacak

Stajyer maaşları 20’den az personeli olan işletmelerde 195 TL ‘den , 20’den fazla çalışanı olan işletmelerde 390 liradan az olmuyor. Tasarı yasalaşırsa bu rakam en az 390 TL olarak belirlenecek. Tasarının yasakaşması halinde Hali hazırda 195 TL aylık alan stajerlerin maaşları en az 390 lira olmuş olacak.Öğrencilere yapılacak olan ödemelerde devlet desteği sağlanacak. Devlet stajer çalıştıran işletmelere 130-260 lira arasında destekte bulunacak. 

Bilindiği üzere torba yasa tasarısı içerisinde sayıları 2 milyon 760’i aştığı bilinen mesleki ve teknik lise öğrencileri ve staj zorunluluğu bulunan milyonlarca üniversite öğrencisini yakından ilgilendiren mühim düzenlemeler bulunuyor.

Büyük işletmelerde 390 lira olarak belirlenen stajer maaşları ve küçük işletmelerde 195 lira olaran belirlenen stajerlerin maaşlarının alt limiti tasarının yasalaşması halinde değişikliğe uğrayacak. İşletmelere devlet desteği verilecek.

Kamu haberlerini ve çok daha fazlasını kamupersoneli.net adresinden takip edebilirsiniz. Android uygulamamızı cep telefonunuza indirerek her yerde haberleri takip edebilirsiniz.

 Kamupersoneli.net

Exit mobile version