YÖK'ten AÖF ve MYO Mezunlarını İlgilendiren Yönetmelik

YÖK’ten AÖF ve MYO Mezunlarını İlgilendiren Yönetmelik

Yüksek Öğretim Kurulu tarafından Resmi Gazete’de Açık Öğretim Fakültesi mezunları ve okuyanlarıyla; Meslek Yüksek Okulu mezunu ve okuyanlarını ilgilendiren yeni bir düzenleme yönetmeliği yayınlandı. Yayınlanan yönetmelik düzenleme yönetmeliği olup, önceki yönetmeliği revize etmek amacını taşımaktadır. 01.04.2016 tarihli ve 29671 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Meslek Yüksekokulları ve Açıköğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Devamları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik başlığıyla yayınlan düzeltme yönetmeliğinde aşağıdaki düzeltmeler uygulanmıştır.

MADDE 1 – 19/2/2002 tarihli ve 24676 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Meslek Yüksekokulları veAçıköğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Devamları Hakkında Yönetmeliğin 9 uncu maddesine aşağıdaki fıkra eklenmiştir.
“Dikey geçiş ile lisans programlarına yerleşen ve halen kayıtlı olan öğrencilerin lisans not ortalamaları, önlisansprogramında alarak lisans programında intibakı yapılan dersler ile lisans eğitimi sırasında aldığı dersler üzerinden hesaplanır.”
MADDE 2 – Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.
MADDE 3 – Bu Yönetmelik hükümlerini Yükseköğretim Kurulu Başkanı yürütür.

YÖK’ten Aöf ve Myo mezunlarını ilgilendiren yönetmelik; Resmi Gazete’de bu şekilde duyuruldu. Duyurulan Meslek Yüksekokulları ve Açıköğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Devamları Hakkında Yönetmelik yayınlandığı tarihden itibaren yürürlüktedir. Yani ilgili yönetmelik bugün itibariyle geçerliliğini korumaktadır. Resmi Gazete’ye göz atmak isteyenler; www.resmigazete.gov.tr bağlantısına giderek ilgili gazeteyi okuyabilir. 

Resmi Gazete Tarihi ve Sayısı : 1 Nisan 2016 – 29671

Kamupersoneli.net

Exit mobile version