MEB'den Sahte Diploma Tespiti İçin Sistem

Sahte Diplomalar piyasadan kaldırılacak. Diplomalarda sahtecilik yapanların foyası ortaya çıkacak.Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) “Diploma Kontrol Sistemi” ‘ni aktif etti.
 
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) son zamanlarda artan diploma sahteciliğine karşı harekete geçti ve yeni bir sitemi uygulamaya koydu. Milli Eğitim Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı tarafından hazırlanan sistem diploma sahteciliğinin önüne geçecek. Sistem şimdilik sadece 2008 yılından sonra olan diplomaların doğruluğunu tespit edebiliyor. 
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) diploma sahteciliğinin önüne geçmek maksadıyla “Diploma Kontrol Sistemi” oluşturdu. Siteme giren kullanıcılar diplomalarının doğruluğunu tespit edebiliyor. Diploma kontrol sistemi şimdilik 2008 ve sonrası için geçerli olacak. Diploma Kontrol Sistemi kullanıcıların işlemlerini kolaylaştırsın ve akılda kalıcı olsun diye özenle tasarlandı. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Diploma kontrol sistemine “http://diploma.meb.gov.tr” ,http://mezun.meb.gov.tr” adreslerinden ulaşabilirsiniz. 

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı 2008 yılından önceki diplomalarında kontrolünün sağlanabilmesi için çalışmalara başladı. Buna göre yakın zaman içerisinde MEB’ e bağlı kurumlar tarafından verilen tüm diplomalar Diploma Doğrulama Sistemi’nden öğrenebilecekler.
Yakın zaman içerisinde yapılacak çalışmalarla Halk Eğitim Merkezleri’nden alınacak belge ve sertifikalarıda MEB’in diploma doğrulama sitemine dahil edilecek. Bu sertifikalarında doğruluğu Doğrulama sitemi tarafından kontrol edilebilecek. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB)’in uygulamaya geçirdiği MEB Bilgi İşlem Dairesi tarafından hazır edilen bu sistemin diploma sahteciliği yapan kişi ve kişileri oldukça zor duruma düşüreceği ve artık sahte diplomaların piyasadan yavaş yavaş kaldırılacağı düşünülüyor.

Kamupersoneli.net

Exit mobile version