Askeri Personel Alım İlanları

TSK bünyesine iki kadroda askeri personel alımı yapılıyor (en az lise mezunu)

Kamupersoneli.net olarak Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından yayımlanan askeri personel alım ilanı detaylarını paylaşıyoruz.

Peki şartlar neler? İşte merak edilenler.

HANGİ KADROLARDA ASKERİ PERSONEL ALINIYOR?

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından yayımlanan ilanlar kapsamında;

Sahil Güvenlik Komutanlığına uzman erbaş alımı yapılıyor ve ayrıca Hava Kuvvetleri Komutanlığı bünyesine ise Muvazzaf  Subay alımı yapılacağı belirtildi.

UZMAN ERBAŞ ALIMI DETAYLARI

Yayımlanan ilana başvurular 17 Eylül 2018 tarihi itibari ile başladı ve 27 Eylül 2018 tarihine kadar devam edecek.

Adayların en az lise mezunu olması gerekirken adayların terhisinin üzerinden başvuru tarihi itibari ile 5 yıl geçmemiş olması gerekiyor.

Ayrıca başvuru yapabilmesi için Yapılacak yazılı sınav (genel kültür ve meslek bilgisi), ön sağlık muayenesi, fiziki kabiliyet ve değerlendirme testleri, uygulamalı mesleki bilgi sınavları ile mülâkat sınavlarında başarılı olması gereken adayların güvenlik soruşturmalarının olumlu olması ve askeri öğrencilikle ilişiğinin kesilmemiş olması zorunlu.

SUBAY ALIMI DETAYLARI

Türk Silahlı Kuvvetleri Hava Kuvvetleri Komutanlığı tarafından yayımlanan ilanda ön başvurular 21 Eylül’de başladı ve 1 Ekim 2018 tarihine kadar devam edeceği ifade edildi.

İlana başvuru yapacak adayların Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaları gerekirken adayların sicil kayıtlarının temiz olması zorunlu.

Bir Yorum

  1. yks puanı ile mi aliyor yoksa dis kaynaktan ihtiyac karsilansin diye fiziki parkura mi bakiliyor

  2. karakuvvetleri̇ komutanliginda askerli̇ği̇mi̇ tankçi olarak yaptim tnkonbasiydim . tank7tankçi (mürettebat) yaziyor basvuru yapabi̇li̇yormuyum ?

  3. Askerlik yapmamış olan okuyor olanlar
    uzman olamiıormu

  4. Kara kuvvetleri ne gırıyorsun askerlık sartı nedır zaten kara kuvvetlerındesın hıç bışey alamadım sımdıde askerlık sartı ıstyorsuz zaten orda askersın anlamadım hiç bu alımarı

  5. Alimlardan kazanan haklarin karşılığını verin büyüklerimiz. O kadar kisi isinden olup sinavlari girip kazandik ama hala atanamayan gençler var onlari sahip çıkın. Herkez bu meslege umut ediyor. Vatan imiza sahip çıkmak istiyoruz. 2017/9 UZMAN ERBAŞLIĞI kazandim. Benim gibi nice arkadaslar var kazanipta atanamayan ben burdan Yetkililerimize sesleniyorum. Bizim hakkimiz ne olacak emegimiz je olacak.?

  6. şuan açık öğretim lise okuyorum yaşımda tam 25 1.5 sene sonra doplamayi alacagim.askeri personel olarak neye basvuru yapabilirim suan ?