İŞKUR, Nisan’da 2000 İMD Alacak İddiası!

İŞKUR’un Antalya’da yapılan eğitim seminerlerinde bir Genel Müdür Yardımcısının Nisan ayında kurum içi 1000 adet  ve kurum dışı 1000 adet olmak üzere toplam 2 bin İş ve Meslek Danışmanı atayacağız şeklinde bir açıklama yaptığı iddia edildi.  

Ulusal İstihdam Stratejisinin 3. İzleme ve Değerlendirme Kurulu Taslak Mevcut Durum Raporlarında İŞKUR’un personel ihtiyacı talebinin 2016’da gerçekleşmesi karara bağlanmıştı. İŞKUR, kadro talebini önceki yıl bildirmişti ancak 2015 yılında kuruma atama izinleri çıkmamıştı, söz konusu atama izinlerinin 2016’da gerçekleştirilmesi için karar alınmış olup konuyla ilgili şu ana kadar resmi bir açıklama yapılmamıştır. 

Değerlendirme: 

1)    İŞKUR’un İş ve Meslek Danışmanı talebi olduğu resmi belgelerde mevcuttur. Bu talep 2015 yılında da yapılmıştı.

2)    İş ve Meslek Danışmanlığı atamaları en son 2013 yılında yapılmıştır. Bugüne kadar adayların atama baskısı fazlasıyla olmuştur ama bir sonuç alınamamıştır.

3)    Hem ilk atama bekleyenler hem de kurum içinde İMD alımını bekleyenlerin atama beklentisi yüksek olsa da resmi bir ağızdan bir açıklama gelmeyince iddialar boşa çıkmaktadır ve hayaller yıkılmaktadır.

4)    2014 KPSS puanı geçerliliğini yitirecek, bu yüzden adaylara net açıklamalar yapılmalıdır. İŞKUR, İMD atama planlaması yapıyor mu yapmıyor mu? Nisan ayında veya Mayıs ayında bir İMD ataması olacak mı olmayacak mı? Hem işsiz danışmanlara hem de kurum içi İMD ataması bekleyenler bir resmi açıklamayı hak ediyor diye düşünüyoruz. 

5)    Eğer Nisan ve Mayıs’ta İMD ataması olursa zamanlaması harika olacaktır çünkü adaylar puanlarının geçerliliği sona ermeden atanmış olacaklardır. 

6)    Birçok Bakanlık personel alımlarını Nisan’da gerçekleştirecek veya bir kısmı Haziran’da merkezi yerleştirmede personel alımı yapacak. İŞKUR’un da personel planlamasını açıklaması son derece faydalı olacaktır. Yetkililere adaylar ve mevcut İŞKUR çalışanları adına sesleniyoruz. Atama planlamasıyla ilgili olumlu ve olumsuz bir açıklama yapılsın artık. 

Exit mobile version