MEB 2 Bin 858 Ücretli Öğretmen Ataması Sözlü Sınav Merkezleri Açıklanıyor

Geçtiğimiz günlerde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 5 bi,n ücretli öğretmen atamasında açık kalan 2 bin 858 kadroya yeniden öğretmen ataması yapılacağı ve bu kapsamda başvuruların alınacağı ifade edilmişti.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanan duyuruda öğretmen atamasına ücretli öğretmenlerin başvuru yapabilecekleri belirtilmişti.  Bunun yanı sıra öğretmen ataması için başvuru yapan olan adaylarda bazı şartları arandığı da ifade edildi.

Buna göre Milli Eğitim Bakanlığı öğretmen ataması için başvuru yapan olan adayların 2017- 2018 eğitim ve öğretim yılında ek ders ücreti karşılığında görev yapmış olması gerekiyor ve adayların herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almaya hak kazanmamış olmaları gerekmektedir.

Tüm bunların yanı sıra Milli Eğitim Bakanlığına bağlı kurumlarda ücretli öğretmenlik kapsamında adayların sigorta primi ödenen çalışma süresi 13 Haziran 2018 tarihi itibariyle görevlerinden dolayı en az 540 gün sigorta primi ödenmiş olmaları gerekmektedir. 

Ayrıca adayların Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaları ve 2017 ve 2018 KPSS’den en az 50 puan almış olmaları gerekmektedir.

SÖZLÜ SINAV MERKEZLERİ AÇIKLANIYOR

Milli Eğitim Bakanlığı öğretmen ataması kapsamında adayların sözlü sınav merkezleri bugün açıklanıyor. Bunun yanı sıra 26 Eylül’de ise adayların sınav merkezi tercihleri alınacaktır. Tüm bunların yanı sıra adayların sınava katılacakları sözlü sınav merkezleri 28 Eylül’de ilan edilecektir.

Exit mobile version