Askeri Personel Alım İlanları

Sahil Güvenlik Komutanlığı Uzman Erbaş Alıyor ! Başvurular Nasıl Yapılacak?

Geçtiğimiz günlerde Devlet Personel Başkanlığının resmi web adresi üzerinden Sahil Güvenlik Komutanlığının uzman erbaş alım ilanı yayılandı. 

Yayımlanan ilana ilişkin detayları ve başvuruların nasıl yapılacağını kamupersoneli.net olarak okuyucularımızla paylaşıyoruz.. 

Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından yayımlanan ilanda Topçu, Motorcu, Kurbağa Adam ve Telsizci branşlarında uzman erbaş alımı yapılacağı ifade edildi. 

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Sahil Güvenlik Komutanlığı uzman erbaş alım ilanına başvurular 17 Eylül 2018 tarihi itibari ile başladı ve 27 Eylül 2018 tarihine kadar devam edecektir. Uzman erbaş alım ilanına başvuru yapacak olan adaylar başvurularını sadece elektronik ortamda yapacaklardır. Bu bağlamda adaylar başvurularını www.sahilguvenlik.gov.tr web adresi üzerinden yapacaklardır. 

GENEL ŞARTLAR

Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından yayımlanan ilana başvuru yapacak olan adaylarda bazı şartlar aranmaktadır. Bu şartlardan en az birine bile haiz olmayan adayların başvuruları kabul edilmeyecektir. 

Buna göre adayların Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve erkek olmaları gerekiyor. Ayrıca en az lise mezunu adayların başvuruları kabul edilirken adayların askerlik görevlerini yapmış veya yapıyor olmaları gerekmektedir. Tüm bunların yanı sıra adayların terhisinin üzerinden başvuru tarihi itibari ile 5 yıl geçmemiş olması gerekmektedir. Başvuru yapabilmesi için Yapılacak yazılı sınav (genel kültür ve meslek bilgisi), ön sağlık muayenesi, fiziki kabiliyet ve değerlendirme testleri, uygulamalı mesleki bilgi sınavları ile mülâkat sınavlarında başarılı olması gereken adayların güvenlik soruşturmalarının olumlu olması ve askeri öğrencilikle ilişiğinin kesilmemiş olması gerekiyor.