MEB 5 Bin Ücretli Öğretmen Alımında Boş Kalan 2 Bin 858 Kadroya Atama Yapacak!

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanan duyuruda ise;

Bakanlığa bağlı resmi eğitim kurumlarında 1/12/2006 tarihli ve 2006/11350 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Millî Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Kararın 9 uncu maddesi kapsamında ek ders ücreti karşılığında (uzman ve usta öğreticiler dâhil) görev yapanlardan 652 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin geçici 15 inci maddesine göre 5.000 sözleşmeli öğretmen alımı için yapılan atamalarda boş kalan 2.858 kontenjana atama yapılacağı ifade edildi.

GENEL ŞARTLAR NELER?

Yayımlanan duyuruda ise yapılacak olan başvurularda talep edilen şartlar şöyle;

Adayların Bakanlığa bağlı resmi eğitim kurumlarında 2017- 2018 eğitim ve öğretim yılında ek ders ücreti karşılığında görev yapılmış olması gerekiyor.

Ayrıca adayların herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almaya hak kazanmamış olmaları zorunlu olduğu duyuruldu.

Bakanlığa bağlı resmi eğitim kurumlarında ek ders ücreti karşılığında sigorta primi ödenen çalışma süresi 13 Haziran 2018 tarihi itibariyle görevlerinden dolayı en az 540 gün sigorta primi ödenmiş olmak, (540 günün hesabındayalnızca resmi eğitim kurumlarında ek ders ücreti karşılığında çalışılan sürelerin toplamı esas alınacak, bunun dışındaki hiçbir durum dikkate alınmayacağı ifade edildi.

Diğer yandan T. C. vatandaşı olunması gerektiği belirtildi.

Mezun olunan YÖK programı Bakanlığı öğretmenliğe atanacakların tespitine yönelik kararlara uygun olunmasının zorunlu olduğu açıklandı.

2017 veya 2018 yılında yapılan Kamu Personel Seçme Sınavında atanacağı alan için puan türleri (KPSSP10 ve KPSSP121- KPSSP120) itibarıyla 50 ve üzerinde puan almışolunması gerekiyor.

ATAMA TAKVİMİ

TABAN PUAN VE KONTENJAN SAYISI

MEB tarafından yayımlanan kadro detayları ise şöyle;


 

Exit mobile version