İçişleri Bakanlığı Personeli Yer Değiştirme ve Atama Yönetmeliğinde Değişiklik

İçişleri Bakanlığı Personeli Yer Değiştirme ve Atama Yönetmeliğinde Değişiklik

İçişleri Bakanlığı Personeli Yer Değiştirme ve Atama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 31 Mart 2016 tarihli ve 29670 sayılı Resmi Gazete’de yayımlandı. Yayımlanan duyuru doğrultusunda İçişleri Bakanlığı Personeli Yer Değiştirme ve Atama Yönetmeliği’nde yer alan 8. maddesi yürürlükten kaldırılmıştır. Yine aynı tarih ve sayılı Resmi Gazete’de bildirildiği üzere ilgili yönetmeliğin 12.maddesi de yürürlükten kaldırılmıştır.

Resmi Gazete’nin bugün yayınlanan sayısında belirtildiği üzere ilgili yönetmelikte değişiklik yapmak üzere çıkarılan değişiklik yönetmeliği bugün itibariyle yürürlüğe girmiş bulunmaktadır. Bahsi geçen yönetmeliği de İçişleri Bakanı yürütmektedir.

İçişleri Bakanlığı Personeli Yer Değiştirme ve Atama Yönetmeliğinde Değişiklik yapılmadan önce, geriye dönük tarihlerde 3 defa daha ilgili yönetmelikte değişiklikler meydana gelmişti. 3 aşamadan oluşan bu değişiklikler sırasıyla 16.12.2010, 19.01.2015 ve 22.05.2015 tarihlerinde uygulanmıştı. Ayrıca İçişleri Bakanlığı Personeli Yer Değiştirme ve Atama Yönetmeliği de 08.06.2007 tarihinde 26546 sayılı Resmi Gazete ile yürürlüğe konulmuştur.

İçişleri Bakanlığı Personeli Yer Değiştirme ve Atama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik ile ilan edilen; bugünkü Resmi Gazete’nin bilgilendirmeleri yukarıdaki şekillerdeydi. İlgili yönetmelikte yapılan değişiklikler, uygulanış ve çözüm süreçlerini daha etkin veya verimli kullanabilmek amacıyla uygulanmaktadır. İhtiyaç görüldüğü takdir de tüm yönetmeliklerde bu tarz değişiklikler yapılabilmektedir. Yukarıda bahsi geçen yönetmelikte olduğu gibi, bir çok yönetmelik; yayımlanan yönetmelikte değişiklik yapılmasına dair yönetmelik şeklinde ibraz edilerek, ilgili yönetmelikte değişiklik olduğunu belirtmektedir.

Kamupersoneli.net

Exit mobile version