Memurlara Kılık Kıyafet Özgürlüğü İçin Son Adımlar

Kılık kıyafet konusunda memurlara müjdeli haberin gelmesine ramak kaldı. Memurların kılık kıyafet yönetmeliğinde bilindiği üzere saç , sakal ve bıyık tarifleri bulunuyor bu tariflerin ortadağa kalkacağı söyleniyor. Sabah Gazetesi’nden Faruk Erdem’in yaptığı araştırmaya göre detaylar şu şekilde olacak.

Memurlara Kılık Kıyafet Özgürlüğü Geliyor

Bilindiği üzere memur sendikaları da bu konuda hükümetle çeşitli görüşmelerde bulunuyordu. Yıllardır alışagelmiş kravat zorunluluğunun ortadan kalkacağı ve memurlar saçlarını aşırıya kaçmamak kaydıyla uzatabilecek.Memurlar Sakal Bırakabilecek mi? evet memurlar sakal bırakabilecek yalnız yine aşırıya kaçmama şartı konulacak. Yani göbeğine kadar sakalı olan bir memur görmek mümkün olmayacak. Sakal bırakma konusunda herhangi bir tarif yok dileyen memurun top sakal bırakma imkanı da olacak.

Memur Saç Uzatabilecek Mi?

Memurların kılık kıyafet yönetmeliğinde “Kulak ortasından aşağıda favori bırakılmaz. Saçlar, kulağı kapatmayacak biçimde ve normal duruşta enseden gömlek yakasını aşmayacak şekilde uzatılabilir, temiz bakımlı ve taranmış olur. Her gün sakal tıraşı olunur ve sakal bırakılmaz. Bıyık tabii olarak bırakılır, uzunluğu üst dudak boyunu geçemez. Üstten alınmaz, yanlar üst dudak hizasında olur, alt uçları dudak hizasından kesilir” ifadeleri yer alıyor. Yapılacak düzenlemeler sonrası yönetmelikte bulunan bu ifadeler ortadan kalkacak.

Kadın Memur Kot Pantolon Giyebilecek

Mevcut yönetmelikte kadınların kılık kıyafet sınırları şu şekildeydi “Kolsuz ve çok açık yakalı gömlek, bluz veya elbise ile streç, kot ve benzeri pantolonlar giyemez. Etek boyu dizden yukarı ve yırtmaçlı olamaz..” bu düzenlemeden sonra kadın memurlar kot pantolon giyebilecek.

Memurlar İçin Düzenlenen Kılık Kıyafet Yönetmeliği Tasarısı Tüm Meslekleri Kapsamıyor

Bazı meslekler bu düzenlemenin dışında kalacak, uniforma giymeleri zorunlu olan polisler, hakimler, askerler vb. için mesleki kıyafet kurallarında herhangi bir değişiklik olmayacak.
Bazı kamu kurum ve kuruluşlarında işin ve yerin duruma göre giyilecek eşyanın tipi, modeli, rengi ile kurumda bulunan üst yöneticinin onayının alınması gerekecek. Örnekle açıklayacak olursak sağlık çalışanları beyaz renk giymek durumundaysa bu kurallara uygunluğu amirler denetleyip , belirleyecek.

Konu hakkındaki gelişmeleri kamupersoneli.net olarak takip etmeye devam edeceğiz.

Kamupersoneli.net

Exit mobile version