PAEM 3 Bin Komiser Yardımcısı Alımına Başvurular Ne Zaman Sona Erecek?

Kamupersoneli.net olarak 3 bin komiser yardımcısı alım ilanıyla alakalı olarak detayları paylaşıyoruz.

Bilindiği gibi Devlet Personel Başkanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan detaylara göre, lisans mezunu adayların başvuruda bulunabileceği 3 bin komiser yardımcısı alımı gerçekleştirileceği belirtildi.

Konuyla alakalı olarak EGM’den yayımlanan duyuruda ise;

“Polis Akademisi Başkanlığına bağlı Polis Amirleri Eğitimi Merkezine (PAEM) 2018-2019 eğitim-öğretim yılı için Emniyet mensubu olmayan lisans mezunları veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olanlardan 300’ü kadın, 2.700’i erkek olmak üzere toplam 3.000 komiser yardımcısı adayı öğrenci alımı yapılacak. Söz konusu alıma ilişkin giriş koşulları aşağıda belirtilmiş olup, alımlarla ilgili olarak ön başvurular 06 Eylül-19 Eylül 2018 tarihleri arasında yapılacaktır.” ifadeleri yer almıştı.

ADAYLARDAN TALEP EDİLEN GENEL BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Yayımlanan ilanda adaylardan talep edilen genel şartlar arasında;

Adayların Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaları gerektiği belirtildi. Ayrıca adayların lisans mezunu olması gerekirken YÖK tarafından kabul edilen yurtdışı yükseköğretim kurumlarından mezun olunması gerektiğine yer verildi.

Adayların 2017- 2018 Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) P3 puan türünden (en az 70) almaları zorunlu. 

Ayrıca adayların EGM personeli, şehit veya vazife malulü eş veya çocukları olarak en az KPSS (63 puan) almaları gerekiyor.

18 yaşını dolduran adayların yaptıkları yaş düzeltmelerinde sınavın yapılacağı yılın 01 Ocak tarihi itibariyle erkek veya kadın farketmeksizin otuz yaşından gün almamış olmaları gerekiyor.

Diğer yandan adayların silah taşıma ve silahlı görev yapmaya engel bir sorunlarının bulunmaması gerektiği duyuruldu.

Sağık yönetmeliğinde yer alan şartlara haiz olunması gerektiği belirtilirken. Adayların kendisinin veya evli ise eşinin fuhuş veya genelev operasyonlarında gözaltına alınmamış olmaları bu konuyla alakalı olarak hüküm giymemiş olmaları gerektiğine yer verildi.

Adayların yüz kızartıcı bir suça bulaşmamış olmaları ve affa uğramış herhangi bir sabıka kaydının sicilinde bulunmaması gerektiği belirtildi.

Exit mobile version