Zabıt Katibi Olmak İsteyenlere Tüyolar

Zabıt Katibi Olmak İsteyenlere Tüyolar

Zabıt katipliği özel yetenek sınavıyla alım yapan bir meslek. Elbette KPSS önemli ve alacağınız puanda yerleştirmenizde veya yetenek sınavlarına katılmanızda son derece önemli ancak; KPSS kısmını halletmiş ve halen zabıt katipliği yapabilmek için klavye egzersizleri yapanlara çok önemli tüyolardan bahsedeceğiz.

Zabıt Katipliği Sınavlarında 4 Önemli Nokta

Sınav öncesi ve sırasında dikkat edilmesi gereken 4 temel ve önemli nokta bulunuyor. Bunlardan birincisi zamanı etkin kullanabilmek, ikincisi el becerisi ve üçüncüsü de hızlı okuyabilmek. Bu bahsedilen 3 önemli noktadan sonraki en önemli unsur ise hepsini birden yapabilmenin yer aldığı 4.madde.

Peki 4 maddeyle zabıt katipliği sınavı nasıl kazanılır, alt başlıklarla inceleyelim.

1) Zamanı etkin kullanabilmek: Size sınavda bir metin verilecek, en çok kelimeyi belirtilen süre zarfında yazan adaylar başarıyla sınavı geçmiş olacaklar. Bu noktada en yüksek kelimeyi nasıl daha hızlı ve kolay yazarız onu ele alalım:

a)Klavye kullanımı: On parmak kurslarında anlatılanları unutun. Elinizin alışık olduğu düzeni hızlandırmak için çalışın. Dakikada yüz kelime yazabilen bir çok zabıt katibi, on parmak kullanımlarının yerine kendi alışık oldukları kullanımlar ile sınavı kazandılar. Elbetteki on parmak kullanımı önemli, ihtiyacınız olanda bu ancak; on parmak yazmak zorunda değilsiniz. Bir çok klavye üstadı ve editör, bir kaç parmağın etkin kullanımı ve aslında kendi stillerini yönetiyor olmaları nedeniyle son derece hızlı yazımlar gerçekleştirebiliyorlar.

b) Elinizi on parmak düzenine göre kullanmayın. Kendi klavye kullanımınızı parmaklarınıza yansıtın. Örneğin editörlerimizden bir çoğu ellerini sadece bir kaç önemli tuşa koyarak son derece hızlı yazımlar gerçekleştirebiliyorlar. Sol el işaret parmağı r ve yine sol el işaret parmağını a tuşuna yerleştiren bir çok zabıt katibi de aslında sol eliyle klavyenin sol tarafında kalan bir çok kelime kombinasyonunu rahatlıkla gerçekleştiriyorlar.

Exit mobile version