Adaylar EGM'den PÖH Alımı Bekliyor ! Eğitim Şartı ve Muhtemel Genel Şartlar

Emniyet Genel Müdürlüğü ve Polis Akademisi Başkanlığından POMEM kapsamında PÖH alımı adaylar tarafından talep edilmeye devam ediliyor. 

PÖH alımlarına ilişkin binlerce aday sitemiz çeşitli geri bildirimlerde bulundular. 

PÖH ALIM İLANI BEKLENİYOR

Adaylar her zaman olduğu gibi Polis Akademisi Başkanlığından POMEM kapsamında ve Emniyet Genel Müdürlüğünden PÖH alımı talep ediyorlar. Bunun yanı sıra adaylar bir önceki 10 bin PÖH alımında olduğu gibi eğitim seviyesinin en az lise mezunu olmasını talep ediyorlar. 

Bunun yanı sıra adaylar yine bir önceki alımda olduğu gibi PÖH alım sayısının 10 bin olmasını talep ediyorlar. Adaylar taleplerinde bir önceki PÖH alımında 285 bin kişinin başvuru yaptığını yine kendilerinin başvuru şansı bulamadıklarını bazı adaylar ise başvuru yapsalar dahi PÖH olma imkanı bulamadıklarını belirterek kendilerini bu meslek için yetiştirdiklerini ifade ettiler. Bundan dolayı adaylar başvuru yapamayan ve PÖH olma imkanı bulamayan adaylar için bir kez daha ilanın yayımlanmasını talep ediyorlar.

MUHTEMEL GENEL ŞARTLAR

Tüm bunların yanı sıra adaylar tarafından PÖH alımlarındaki genel şartlar da merak ediliyor. Herhangi bir değişiklik olmadığı sürece PÖH alımlarında adaylarda aranan şartlar bir önceki alımda olduğu gibi olacaktır. Peki bir önceki PÖH alımında genel şartlar nasıldı? İşte genel şartlar;

Bundan önceki PÖH alımlarında adaylardan “Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, En az lise veya dengi okul olmak üzere, ön lisans, lisans veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak, 18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde, düzeltmeden önceki yaş dikkate alınmak şartıyla, sınavın yapıldığı yılın 31 Aralık tarihi itibariyle 28 yaşından gün almamış olmak, Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliğinde belirtilen şartları taşımak,” şartlarına haiz olmaları istenmekteydi. Yeni alımlarda da adaylarda bu şartların aranması beklenmektedir. 

Emniyet Genel Müdürlüğü veya Polis Akademisi Başkanlığı tarafından konu hakkında bir açıklama yapıldığında adayları anlık olarak sitemiz ve mobil uygulamamız üzerinden haberdar edeceğiz. 

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA

Exit mobile version