Zabıta Görevlilerine Rüşvet Baskını

Polis vatandaşı iş yerini kapatmayla tehdit edip rüşvet talep eden zabıta ekiplerini göz altına aldı. İstanbul Avcılar’da bulunan Cihangir mahallesinde işletilen bir pastaneye denetleme bahanesiyle gelen zabıta ekipleri iş yerinin önüne izinsiz masa konulduğu gerekçesiyle pastane hakkkında şikayet olduğunu dile getirdi ve dükkanı mühürledi. İş yeri sahibi Alaattin Yıldız ve denetime gelen zabıta memurları arasında konuşma bu şekilde başlamış oldu.

Sana Ekmek Yok

Zabıta  memurlarının iş yeri sahibine “bizimle ters gitme gidersen sana ekmek yok. Sen bizi gör bizde sana karışmayalım. Hatta her şekilde korururz” şeklinde konuştuğu öğrenildi. Ve 500 TL rüşvet talep etti parayı dışarıda araçta bekleyen bir başka zabıta memuruna veren Yıldız daha sonra iş yerine geri döndü ve Yıldız ile zabıta memuru İ.Ç konuşmalarına devam etti. İ.Ç  Yıldız’a “sana işlem yapmamız için 5000 TL gerekiyor. Sen benim hemşehrimsin 2500 TL’e bu iş hallolur.” dediği öğrenildi. Üzerinde para olmadığını söyleyen Yıldız 2 bin lirayı daha sonra vermek (çarşamba) için müsade talep etti. Zabıta ekipleri para hazır olunca bizi ara biz gelir alırız dedikten sonra iş yerinden ayrıldılar.

Belediye Ciddiye Almayınca Polise Başvurdu

Avcılar belediyesine durumu anlatan Alaattin Yıldız, Belediye Başkanıyla görüşmek için randevu talep etti fakat bu esnada Belediye Başkanı Handan Toprak ile görüştürülmedi. Belediye kendisini dikkate almayınca 155 Polis İmdat Hattı’na başvuran Yıldız durumunu izah etti ve tüm zabıta memurlarından tek tek şikayetçi oldu.

Seri Numarası Alınan Paralar Zabıta Memurlarından Çıktı

Şikayet üzerine derhal harekete geçen Avcılar İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Yıldız ve rüşvetçi zabıta memurlarını buluşturma planını devreye soktu. Buluşma sırasında suçüstü yapmak için her şey tertip edildi. Seri numarası alınan paralar Yıldız’a verildi ve zabıta ekipleriyle buluşma gerçekleşti . Yıldız’dan rüşveti aldıktan sonra devriye yapan zabıta aracı polis tarafındand urduruldu ve arama yapıldı. Yapılan aramada Yıldız’dan seri numarası bilinen paralar  tespit edildi. Operasyonun ardından 4 zabıta memuru emniyet müdürlüğüne götürüldü. Burada ifadeleri alınan avcılar belediyesi zabıta memurları akşam saatlerinde Küçükçekmece Adliyesi’ne gönderildi mahkemede 4 memuru tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kamupersoneli.net

Exit mobile version