Sahil Güvenlik Komutanlığı Uzman Erbaş Alım İlanı Resmi Gazete'de Yayımlandı!

Sahil Güvenlik komutanlığı tarafından geçtiğimiz günlerde Devlet Personel Başkanlığı aracılığıyla yayımlanan uzman erbaş alımı 14 Eylül 2018 tarihinde (bugün) resmi gazetede yayımlandı.

Sahil Güvenlik Komutanlığınca yayımlanan ilan metnine göre; motorcu, telsizci ve kurbağa adam kadrolarında uzman erbaş alımı gerçekleştirileceği belirtildi.

BAŞVURULAR NE ZAMAN?

Sahil Güvenlik komutanlığı tarafından yayımlanan ilana başvuru yapacak olan adaylar başvuruları 17 Eylül 2018 tarihinde yapmaya başlayacaklar. Ayrıca ilana son başvuru tarihi ise 27 Eylül 2018 olarak açıklandı.

Başvurular Sahil Güvenlik Komutanlığı resmi web adresi üzerinden (www.sahilguvenlik.gov.tr) bağlantısı kullanılarak gerçekleştirilebilecek.

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Yayımlanan ilanda ise adaylardan talep edilen genel başvuru şartları şöyle;

Adayların T. C. vatandaşı olmalarının yanı sıra erkek olmaları talep ediliyor. Ayrıca adayların en az lise mezunu olması zorunlu. 2018 yılının Ocak ayı ayının 1’i itibari ile 27 yaşını bitirmemiş olmak talep ediliyor. Yani (1 Ocak 1991 ve daha sonra doğmuş olanlar başvurabilecektir.)

Adayların askerlik görevini yapmış veya yapıyor olmaları talep ediliyor. Askerlik hizmetini tamamlayan adaylar için başvuru tarihinin ilk günü itibari ile terhis tarihi üzerinden 5 (beş) yıldan fazla süre geçmemiş olması istenildi.

Askerlik hizmetini yapmaya devam eden adaylar için ise; askerlik hizmetini gerçekleştirmeye devam ettikleri birlik tarafından Uzman Erbaş Yönetmeliğine istinaden hazırlanmış olan ve örneği sayfa-13’de yer alan “UZMAN ERBAŞ OLACAKLAR İÇİN NİTELİK BELGESİ”ni olumlu olarak almaları gerecek.

Exit mobile version