BİMER nedir? BİMER Başvurusu Nasıl Yapılır?

BİMER Nedir?

Başbakanlık İletişim Merkezi (BİMER) bilişim ve iletişim teknolojilerinin bir arada kullanılmasıyla hayata geçirilen bir çeşit halkla ilişkiler uygulamasıdır. Başbakanlık İletişim Merkezi (BİMER) Başbakanlık Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı tarafından yazılımı yapılan bir sistemdir. Amacı devlet ve vatandaş arasındaki iletişim kanallarını sürekli açık tutmak ve başbakanlığa müracaatların her zaman her ortamda gerçekleşmesini mümkün kılmaktır.

BİMER Alo 150 Nedir?

Alo 150 Nasıl Çalışır?  Alo 150 Sabit ve cep telefonlarından aranabilen bir çeşit halkla ilişkiler numarasıdır. Alo 150 hangi ilden aranırsa o ilin valiliğinde görevli bir halkla ilişkiler personeli telefonu karşılar. Telefonla arayan vatandaşın müraacatı ve kişisel bilgileri elektronik ortama kaydedilmektedir. Alınan kayıt valilikteki yetkili tarafından kaymakamlık, bölge müdürlüğü ya da il müdürlüğüne sistem üzerinden gönderilir. Müracaatlar incelendikten sonra ilgili bakanlığa ya da başkabakanlığa gönderilerek sonuç alınır. Sonuç hakkında vatandaşa cevap verilir ve cevapla ilgili detaylar sisteme kaydedilmektedir.

BİMER’e Nereden Başvuru Yapılır?

Bimer’e başvurular şahsen, telefonla , internet sitesi üzerinden, faks ve mektup ile başvuruda bulunmak mümkündür.  Bimer’e internet sitesi üzerinden yapılan başvurular sırasında elektronik posta doğrulaması gerekir ve , elektronik postanın doğru yazılması bu yüzden gerekmektedir. Kimlik ve iletişim bilgilerinin eksiksiz, başvuru metninin kısa ve anlaşılır bir dilde yazıldığından emin olmak gerekmektedir.

BİMER’e Eksik Bilgiyle Başvuru Mümkün Mü?

Başvuru formundaki tüm bilgilerin doldurulması zorunludur. Bilgilerinizin eksiksiz ve doğru olarak doldurulduğundan emin olmalısınız.

BİMER başvuruları ne zaman sonuçlanır?

BİMER başvuruları genellikle en geç 15 iş günü içerisinde tamamlanmaktadır.

BİMER’e Memurlar dahil tüm vatandaşlar başvuruda bulunabilir.

Kamupersoneli.net

Exit mobile version